Innovaatiohöttö hemmettiin – Webinaarisarja

Business Arena Oy julkaisi 16.9.2015 Innovaatiohöttö hemmettiin -kirjan. Kirja on ravisteleva keskustelunavaus innovaatiotoiminnan mullistamiseksi. Kirjassa pohditaan tapoja, kuinka innohötön pöhöttämä Suomi voisi jumpata itsensä kuntoon. Mukana on 15 kirjoittajaa ja ajattelijaa.

Nyt Business Arena järjestää kirjan teemoista maksuttoman webinaarisarja. Webinaarit ovat 45-minuuttisia maksuttomia maistiaisia kirjan kirjoittajilta ja teemoista. Tule mukaan ja kerro ajatuksista muille #innohöttö -hashtagilla

Osaamista vai tutkintoja?

Aika: to 12.11.2015 klo 10.00-10.45
Asiantuntija: Vesa Taatila (rehtori, Turun AMK)
Kohderyhmä: kaikki koulutusjärjestelmien ja -sisältöjen kehittämisestä kiinnostuneet

Suomessa on pitkään ollut tutkintojen merkitystä korostava koulutusjärjestelmä ja julkinen sektori. Osaaminen on nykyään kuitenkin nopealiikkeisempää ja uudistamistarpeisempaa kuin koskaan aiemmin. Samalla globalisaatio on tehnyt liiketoiminnasta aiempaa nopeammin huippuosaamisen luokse liikkuvaa.
Olemme tilanteessa, jossa "jokaisella on tutkinto". Toisin sanoen pelkkä tutkintotodistus ei ole enää erotteleva tekijä osaajien ja taitamattomampien tekijöiden välillä. Pohdin asiaa eri näkökulmista ja pistän miettimään, millaisiin uudistuksiin se saattaa koulutusjärjestelmäämme suunnata.

Joukkojen viisaus ja verkostot ovat parhaita lähteitä kehittämiselle

Aika: ke 25.11.2015 klo 14.00-14.45
Asiantuntija: Paula Kuusipalo-Määttä (innovaatiopäällikkö, VR Group)
Kohderyhmä: yritysten / organisaatioiden HR-/ kehittämisen vastuuhenkilöt ja johto

Webinaari kertoo, kuinka organisaation innovatiivisuutta, yhteistyötä ja kulttuuria voidaan johtaa ja tukea.
Paulan kokemusten taustalla on VR:lle vaiheittain kokeilemalla kehitetty Suomen johtaviin lukeutuva sisäinen innovaatioprosessi, joka on nykyään keskeinen osa yhtiön HR- ja esimiestoimintaa sekä tuotekehitystä – puolet henkilöstä jättää kehitysideoita, joista toteutukseen viedään lähes viidennes.

Toimiva johtajuus muutoksessa

Aika: ke 9.12.2015 klo 10.00-10.45
Asiantuntija: Tapu Nieminen (toimitusjohtaja, Villinikkarit Oy)
Kohderyhmä: Esimiehet, joiden organisaatiossa on tulossa tai parhaillaan menossa jokin muutostilanne.

Muutoksen läpivienti onnistuu, kun johtaja saa osallistettua muutokseen henkilöstönsä ja heidän osaamisensa. Webinaari keskittyy pohtimaan muutostilanteeseen liittyvää kysymystä: "Kuinka saada ihmiset innostumaan muutoksesta?" Vastauksia kysymykseen etsitään jaetun johtamisen toimintamallista, osallistavasta toimintakulttuurista ja posiitivisesta vuorovaikutuksesta.

1.Kuinka innostaa ja osallistaa ihmiset mukaan muutokseen?
2.Millainen johtajuus ja toimintakulttuuri luo edellytykset osallistua muutokseen?
3.Millainen vuorovaikutus edistää yksilöiden ja yhteisön muutoshalua ja -myönteisyyttä?

Lisätietoja...

 

Maria Mustonen