Suomella on tulevaisuutta – myös biotaloudessa

Suomen tulevaisuus -dokumenttisarja selvittää, mitä haasteita ihmiskunta kohtaa, ja miten suomalainen osaaminen voi auttaa niiden ratkaisemisessa. Uusi 20-osainen tiedesarja penkoo eri alojen ohella myös suomalaisen biotalouden mahdollisuudet. Näitä tulevaisuuden näkymiä valottamassa on myös pohjoiskarjalaisia biotalousalan yrityksiä. Jokainen televisiosarjassa mukana oleva yritys on omalla biotalouden osa-alueellaan terävintä kärkeä, jopa huippuosaajia koko maailmassa.

Dokumenttisarjan pilottijakso nähdään MTV3:ssa sunnuntaina 29.3.2015 klo 13.50. Ohjelma on mahdollista katsoa jälkikäteen myös Katsomo-palvelusta 60 päivän ajan.

- Dokumenttisarjan tuottaneelta FrankMedialta saamamme ennakkotiedon mukaan pilottijaksossa vilahtaa Pohjois-Karjalasta ainakin metsäntutkimusta ja Luonnonvarakeskus, liukosellua ja Enocell, biokomposiitteja ja Flaxwood, kertoo kehitysasiantuntija Terttu Kinnunen Joensuun Tiedepuisto Oy:stä.

Varsinainen Suomen tulevaisuus -ohjelmasarja alkaa MTV3:ssa tammikuussa 2016 ja sen kahdessa ensimmäisessä jaksossa tulee olemaan mukana muitakin pohjoiskarjalaisia yrityksiä.

Sillanrakentajana ja yhteistyön mahdollistajana tuotantoyhtiön suuntaan on toiminut Joensuun Tiedepuisto Oy. Rahoitukseen ovat osallistuneet myös Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

Tutustu sarjan traileriin: https://vimeo.com/121986078

Lisätietoja ohjelmasarjasta: http://suomentulevaisuus.com/

Eero Lukin