Pormestari Ikonen edusti kaupunkeja pääministerin yrittäjyystapaamisessa – INKA-ohjelma esillä

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen edusti kaupunkeja 24.3. Kesärannassa järjestetyssä keskustelussa. Pääministeri Alexander Stubb kutsui Suomen eturivin yrityksiä, julkisen sektorin päättäjiä ja lupaavimpia start up-yrityksiä korkean tason yrittäjyystapaamisen keskustelemaan siitä, miten Suomi nousee teollisen internetin edelläkävijäksi.

Pormestari Ikosen viesti on osa INKA-ohjelman ”älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus” – osaa, jossa Tampereella on valtakunnallinen vetovastuu. Tampereella toimii keskeisiä suomalaisia teollisuuden vientiyrityksiä, joiden kilpailukyvyn tärkeä osa on teollisen internetin kehittäminen. Teollisessa internetissä älykkäitä koneita ja toimintoja kytketään verkkoihin, mikä mahdollistaa niiden uudenlaisen hallinnan ja kommunikaation kehittämisen sekä luo mahdollisuuksia uuden palveluliiketoiminnan syntymiselle.

- Tampereella on kahdensadan vuoden perinne teollisuuskaupunkina, haluamme olla jatkossakin edelläkävijä luomassa Suomella talouskasvua ja kilpailukykyä. Toimimme Tampereen seudun teollisuusyritysten kanssa yhteistyössä myös teollisen internetin kehittämisessä. Tampereen kaupungilla ja seudullisella elinkeinoyhtiö Tredealla on INKA-ohjelman kautta kohdistettuja kehittämisen resursseja juuri teollisen internetin kehittämisessä. Älykkään kaupungin ja uudistuvan teollisuuden kehittämistä tukee, kuten Tampereen kaupungin elinkeinotoimintaa yleisestikin, kaupungin ajattelu, jonka mukaan koko kaupunki on innovaatioalusta. Haluamme tarjota erilaisten kehittämishankkeiden kautta alustoja uuden kehittämiselle ja edelläkävijämarkkinoiden luomiselle – ratikka ei ole pelkkä ratikka vaan alusta älyliikenteelle, Vuores ei ole pelkkä uusi kaupunginosa vaan alusta ekotehokkaalle rakentamiselle ja uudenlaisille infraratkaisuille, kertoo pormestari Ikonen.

Idea päättäjien, yritysten ja start upien tapaamiseen syntyi marraskuussa 2014, kun pääministeri Stubb isännöi yhdeksän pääministerin Northern Future Forum -kokousta Helsingissä.

Lähde: Tampereen kaupungin tiedote

Eero Lukin