Kyberturvallisuusviikko tuo Jyväskylään lukuisia kyberturvallisuusalan huippunimiä

Jyväskylässä toista kertaa järjestettävän Kyberturvallisuusviikon (21.–25.9.) aikana mietitään muun muassa, mitä kyberturvallisuus voi tarjota yrityksille ja miten EU-tasolla on kyberpuolustusta järjestetty. Kyberturvallisuusmessuilla kuka tahansa pääsee ratkomaan kyberturvallisuuteen liittyviä tehtäviä.

”Verkon ja tietojärjestelmien turvaaminen EU:ssa on vaurautemme perusedellytys. EU toimii laaja-alaisesti varmistaakseen kyberturvallisuuden esimerkiksi tarjoamalla kansalaisille laadukkaampia internetyhteyksiä, osallistumalla kansainväliseen verkkoturvallisuusyhteistyöhön ja torjumalla kyberrikollisuutta”, korostaa Kyberturvallisuusviikon suojelijana toimiva EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.

Katainen sanoo digitaalisten teknologioiden ja internetin olevan yhteiskuntamme ja taloutemme selkäranka.

”Verkko- ja tietoturvallisuus ovat keskeisessä asemassa, kun haluamme kehittää verkkotaloutta ja säilyttää kuluttajien luottamuksen. Tämä vuorostaan takaa hyvin toimivat sisämarkkinat sekä edistää työllisyyttä ja kasvua”, Katainen toteaa.

Kyberturvallisuusviikolla pohditaan kyberturvallisuutta niin Pohjoismaiden kuin Baltian näkökulmasta, arvioidaan pk-yritysten roolia eurooppalaisessa kyberturvallisuuskentässä sekä tarkastellaan EU:n kyberpuolustusta ja kyberturvallisuutta kuntien näkökulmasta. Viikon teema on yhteistyöllä kyberturvallisuutta.

”Kyberturvallisuus on olennainen osa digitalisaatiota. Se on huomioitava kaikissa muutoksen vaiheissa, eikä sitä voi liimata päälle myöhemmin. Digitalisaatiota ei tapahdu ilman turvallisuusnäkökulmien huomioimista”, kyberturvallisuusohjelman johtaja Mika Kataikko Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:stä sanoo.

Kyberturvallisuusviikon aikana järjestetään asiantuntijaseminaareja sekä yritystapahtumia. Keskiviikkona 23.9. avautuu yleisölle Kyberturvallisuus & ICT 2015 -messut Jyväskylän Paviljongissa. Keskiviikkona järjestettävillä Kansallisilla Kybertalkoilla mietitään alan huippuosaajien Petteri Järvisen ja Kimmo Rouskun johdolla Suomen suuntaa kyberturvallisuuden osalta.

”Kyberturvallisuusviikolla tärkeässä osassa on EU-komissio. Saamme Jyväskylään vieraaksemme komissiosta saksalaisen Martin Mühleckin, joka kertoo, mitä EU voi tällä hetkellä tarjota pk-yrityksille”, Kataikko toteaa.

Elinkeinoministeri Olli Rehn avaa Jyväskylässä torstaina 24.9. järjestettävän seminaarin.

Kyberturvallisuuskisassa pääsee ratkomaan tehtäviä ja tavoittelemaan palkintoa

Kyberturvallisuusmessuilla järjestetään keskiviikosta alkaen Cyber Challenge -kilpailu, jossa ratkaistaan kyberturvallisuuteen liittyviä tehtäviä ja haasteita. Kaikille avoimeen kilpailuun saadaan haasteita kuudesta yrityksestä ja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Jykesin koordinoiman Cyber Challenge -kilpailun tulokset selviävät perjantaina 25.9. Parhaiten tehtävistä suoriutuneet kilpailijat palkitaan.

Kyberturvallisuusviikon tapahtumia ovat olleet järjestämässä Jykes, Jyväskylän ammattikorkeakoulun kyberturvallisuuden tutkimus-, koulutus- ja kehityskeskus JYVSECTEC, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän Messut Oy, FISC ry, Tietoturva ry ja Suomen Yrityskehitys Oy.

Lisätietoja:

- Johtaja (Kyberturvallisuus) Mika Kataikko, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, puh. 040 561 4458, mika.kataikko@jykes.fi

www.kyberturvallisuusmessut.fi , www.cyberfinland.fi

Eero Lukin