Komia Campin voittoon arjen ongelmien ratkaisuilla

Seinäjoen Komia Camp -innovaatioleirillä voiton nappasivat Snap2proof ja kisabussi.fi –ideat. Voittajat valikoituivat viiden leiritiimin tuotoksista.

- Leirillä ideoitiin uusia konsepteja ja sovelluksia, jotka hyödyntävät maataloudesta ja liikenteestä kertyvää dataa. Näihin kun vielä lisätään vaikkapa paikkatietoa, tuloksena voi olla aivan uudenlaisia sovelluksia. Tästä hyvänä esimerkkinä on Snap2proof -konsepti, jossa kännykällä otettavaan kuvaan yhdistyvä paikka- ja aikatieto vähentää parhaimmillaan viranomaistyön määrää, vs. ohjelmapäällikkö Sanna Kankaanpää Into Seinäjoki Oy:stä kertoo.

Snap2proof on maatalousviranomaisten valvontatyötä helpottava mobiilisovellus. Sen avulla viljelijät voivat ottaa kuvan pellostaan, jolloin viranomaiset voivat tehdä tarkistukset oman työpöytänsä ääressä. Sovellus tallentaa kaikki tarpeelliset tiedot.

- Snap2proof tuottaisi parhaimmillaan huikeat kustannussäästöt, perusteli tuomariston puheenjohtaja, Tekesin asiantuntija Sonja Heikkilä.

Toinen palkittu idea oli kisabussi.fi –sovellus. Sen tarkoituksena on helpottaa eri lajien harrastajien kisamatkoja. Helppokäyttöisestä sovelluksesta löytyy näppärästi reitti- ja kuljetusmahdollisuudet ja tieto siitä, onko joku toinen kyytiä tarvitseva menossa samaan suuntaan. - Eri joukkueiden kuljetusten yhdistämisestä saataisiin suuri hyöty, koska kisamatkoja tehdään paljon, toteaa Heikkilä.

Voittajatiimit saivat palkinnoksi Into Seinäjoen palveluja sekä 1000 euroa omien ideoidensa toteuttamiseen.

- Leirin tavoitteena on ollut tuottaa uusia ideoita, mahdollisesti jopa uusia yrityksiä maatalouden ja liikenteen pariin. Toivomme, että palkinnot motivoivat tiimejä viemään ideansa maaliin valmiiksi tuotteiksi asti, Kankaanpää innostaa.

Komia Camp –innovaatioleiri järjestettiin Seinäjoella 23.-24.6. Se keräsi lähes 60 eri alojen asiantuntijaa pohtimaan maatalouden ja liikenteen arjen haasteita ja kuinka ne ratkaistaisiin digisovelluksilla.

Into Seinäjoki vastasi innovaatioleirin järjestelyistä osana INKA-ohjelmaa. Toteuttamiseen saatiin tukea lisäksi Maaseutuverkostolta. Into Seinäjoki kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita onnistuneen leirin toteuttamiseksi: konsulttitoimisto MDI, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoen kaupunki, Sito Oy, Luonnonvarakeskus, Maanmittauslaitos, Hupparihörhö Oy, Liikennevirasto, Trafi, Tekes, ELY-keskus, Maaseutuverkosto, Maa- ja metsätalousministeriö, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Foodwest Oy sekä leirin vierailukohteina olleet maatilat ja yritykset.

Lisätietoja: Sanna Kankaanpää, puh. 0400 743 422, sanna.kankaanpaa(at)intoseinajoki.fi

Eero Lukin