Kiertotalous ja uusien ratkaisujen kehitysalustat vahvoja teemoja INKA-ohjelman syksyllä päättyneessä tutkimushaussa

INKA-ohjelman tutkimushakuun tuli määräaikaan mennessä 95 hakemusta. Suurin osa hankekokonaisuuksista on käsitelty joulukuun rahoituskokouksissa, osa jäi tammikuun 2016 rahoituskokouksiin.

  • Biotaloudessa päätettiin joulukuun kokouksissa rahoittaa viisi hankekokonaisuutta, joihin osallistuu 11 tutkimusorganisaatiota.
  • Kestäviin energiaratkaisuihin rahoitetaan neljä hankekokonaisuutta, joihin osallistuu viisi tutkimusorganisaatiota.
  • Kyberturvallisuudessa päätettiin rahoittaa kaksi hankekokonaisuutta, joihin osallistuu viisi yritystä ja kolme tutkimusosapuolta.
  • Tulevaisuuden terveyteen päätettiin rahoittaa viisi hankekokonaisuutta, joihin osallistuu kaksi yritystä, kolme kaupunkia ja 12 tutkimusosapuolta.
  • Älykkääseen kaupunkiin ja uudistuvaan teollisuuteen päätettiin rahoittaa seitsemän hankekokonaisuutta, joihin osallistuu kolme yritystä ja kymmenen tutkimusosapuolta.

Vahvoja teemoja haussa olivat kiertotalous ja uusien ratkaisujen kehitysalustat.

Kaikkiin hankkeisiin osallistuu myös tuloksia hyödyntäviä yrityksiä ja kaupunkeja, jotka ovat rahoittaneet hankkeita reilulla miljoonalla eurolla. Kaupunkien välinen yhteistyö toteutuu hankkeissa hyvin.

Monet hankkeista tähtäävät laajempaan vaikuttavuuteen jatkossa EU:n Horisontti 2020 -ohjelman kautta.

Nyt rahoitettujen hankkeiden kokonaisvolyymi on noin 15 miljoonaa euroa. Tekesin EAKR:n valtakunnallisen teeman rahoituksen lisäksi tutkimushankkeita on rahoitettu maakuntaliittojen myöntämällä alueellisella EAKR-rahoituksella.

Lisätietoja:

INKA-ohjelman päällikkö Markku Koponen, markku.koponen(at)tekes.fi, puh. 029 50 55646

 

     

Eero Lukin