Ihmisten kanssa huipulle

Tiistaina 24.11. Wanhassa Satamassa oli tiivis tunnelma, kun henkilöstöjohdon asiantuntijat valtasivat rakennuksen Uudista ja uudistu 2015 tapahtumassa.

"Ihmisten kanssa huipulle" on ajatus, joka toimii messujen järjestäjätahon HENRY ry:n johtotähtenä. Yhdistys haluaa kulkea yhtä matkaa jäsentensä kanssa ja kannustaa heitä pääsemään huipulle. Se haluaa edistää työyhteisöjen tuloksellisuutta, hyvinvointia ja uudistumiskykyä.

Tekesin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa -ohjelman treffipisteellä ehti moni kiinnostunut pyörähtää kyselemässä rahoitusmahdollisuuksista. Myös ohjelman haaste Suomi tarvitsee 5 000 000 johtajaa, kirvoitti päivän aikana mielenkiintoisiin keskusteluihin ohikulkijoiden kanssa.

Paras valtti on asiakaskokemus

Liideri tarjosi tietoiskussa Cramon yritysesimerkin siitä, kuinka asiakkaiden odotukset voidaan jopa ylittää rakennusalalla, joka ei perinteisesti ole kuuluisa asiakaslähtöisyydestään. Viestintäpäällikkö Maiju Nupponen kertoi tietoiskussa, kuinka yrityksessä oli huomattu, että tiukkaan kilpailuun paras valtti on asiakaskokemus. Mukaan kehittämiseen otettiin asiakkaat ja henkilöstö. Uuden oppimisen ja kehittämisen avuksi otettiin käyttöön Cramo Story, jonka lähettiläät vastaavat siitä, että uusi toimintamalli viedään elävään elämään. Cramo Storyyn on kuulunut verkkokoulutusta, koulutustilaisuuksia, Cramopoli-lautapeliä, yksilö- ja ryhmäkeskusteluja ja henkilöstötapahtumat. Tietoisku herätti hyvin keskustelua ja voi olla, että polia aletaan pelaamaan muuallakin.

Vuoden HR-gradu

Henry ry juhlisti tapahtumassa 25-vuotis syntymäpäiviään. HENRYn Vuoden HR-gradu -kilpailussa palkittiin Mira Ylénin gradu "Labor, Amor, Vincit - ohjelmistotalon käytännöt ammatillisen toimijuuden tilana". Opinnäytetyö toteutui osana Vincit Oy:n U.T.O.P.I.A Liideri projektia.

 

Teksti: Maria Mustonen
Kuva: Tiina Lifländer

Tiina Lifländer