Hyvä tarina on tärkeintä turkulaiselle pelifirmalle

Rival Games tekee tv-sarjamaisia pelejä, joihin tuodaan säännöllisesti uutta sisältöä. Tulossa on myös tunnettuun sarjakuvaan perustuva peli.

Pelialalla elävät kukoistuskauttaan tarinavetoiset pelit, jotka perustuvat tunnettuun viihdebrändiin. Esimerkkinä tästä ovat sarjakuvat ja tv-sarjat, kuten The Walking Dead, Game of Thrones ja The Wolf Among Us. Ne kaikki ovat olleet jaksoittain julkaistavina peleinäkin myyntimenestyksiä. Samaan markkinaan tähtää Rival Games, jonka debyyttipeli The Detail sai hiljattain toisen jaksonsa.

"Siinä hiottiin ensimmäisen osan puutteita ja parannettiin jotakuinkin kaikkea", kertoo toimitusjohtaja Jukka Laakso.

Nyt tulossa on peli, joka perustuu tunnettuun sarjakuvaan. Siitä tehdään myös suuren budjetin sarja televisioon. Nimiä Laakso ei voi vielä paljastaa.

Tekesin rooli on ollut tärkeä pienelle, mutta tehokkaalle Rival Gamesille.

"Olemme tehneet Tekesin rahoituksella The Detailin ensimmäisen osan, jonka avulla muun muassa saimme luotua tulevan peliyhteistyön. Rahoituksella on myös rakennettu työkalut ja työmetodit tulevaisuutta ajatellen. Uusien projektien aloittamisen kynnys on nyt huomattavasti matalampi ja tehokkaampi."

Suurin hyöty Tekesin rahoituksesta on Jukka Laakson mukaan kuitenkin ollut mahdollisuus työllistää osaava tiimi vakituisesti. Sitä kautta on saatu kaikki yllä mainittu aikaan.

"Lyhyesti sanottuna emme olisi tässä ilman Tekesiä ja Skene-peliohjelmaa, ja tällä hetkellä yhteistyömme jatkuu uuden projektin turvin pitkälle tulevaisuuteen."

Kuva: Rival Games

Kaj Nordgren