HS: Suomi EU-maiden digiykkönen

Helsingin Sanomat kirjoittaa Euroopan komission selvityksestä, jonka mukaan Suomi on paras EU-maa vertailtaessa digitalouden inhimillistä pääomaa.

Inhimillistä digipääomaa tutkiessa vertaillaan internetin käyttöä, kansalaisten digitaalisia perustaitoja, tieto- ja viestintätekniikan asiantuntijoiden osuutta työssäkäyvistä sekä sitä, kuinka suuri osa valmistuneista on opiskellut luonnontieteitä, tekniikkaa, insinööritieteitä tai matematiikkaa.

Raportissa todetaan, että tästä näkökulmasta voidaan Suomen olevan täysin kehittynyt digitaalinen yhteiskunta.

Laajemmin digitaalitaloutta ja -yhteiskuntaa arvioitaessa Suomi sijoittui komission arvostelussa sijalle neljä yhteensä 28 maan joukosta. Siinä arvioitiin muun muassa laajakaistan saatavuutta.

"Digiosaamisessa ja -resursseissa olemme etumatkalla, mutta pk-yrityksemme eivät ole vielä tarttuneet digitaalisuuden tuomiin mahdollisuuksiin samassa määrin kuin muissa EU-huippumaissa. Tekes rohkaisee yrityksiä juuri siihen. Digital.Finland.Go! 11.3. on avoin tilaisuus, jossa esiintyjinä on huippunimiä. Teemoina ovat muun muassa teollinen internet, terveysteknologiat ja uuden sukupolven 5G-verkot. Tekes avaa pian myös haun, jossa rahoitetaan digitaalista liiketoimintaa kehittäviä projekteja. Haastan sinut ja yrityksesi mukaan molempiin", kannustaa Tekesin johtaja Ulla Hiekkanen.

HS: Suomi digitaitojen ykkönen EU-vertailussa

EC: How digital is your country? New figures reveal progress needed towards a digital Europe

EC: Finland

Kaj Nordgren