Katso video: grafiikkateknologiayhtiö Umbra laajentaa uusille markkinoille pääomasijoituksen avulla

Pelialalta vakuuttavan asiakaskunnan kerännyt Umbra kehittää uutta alustariippumatonta teknologiastandardia raskaaseen 3D-käyttöön. Tekes on rahoittanut yrityksen tuotekehitystä ja kansainvälistymistä.

Helsinkiläinen vuonna 2006 perustettu Umbra on saanut kolmen miljoonan euron pääomasijoituksen. Yritys kehittää rahoituksen avulla uutta ohjelmistoa, jolla voidaan esittää reaaliajassa mitä tahansa 3D-sisältöä millä tahansa laitteella. Käyttökohteita ovat mm. karttasovellukset, simulaatiot sekä rakenne- ja arkkitehtisuunnittelu. Teknologia julkaistaan ensin suosittujen pelimoottorien, kuten Unityn ja Unrealin, yhteydessä. 

Umbran teknologia piilottaa kaiken sen grafiikan, jota käyttäjä ei juuri sillä hetkellä näe. Teknologia nopeuttaa esim. pelinkehitystä huomattavasti ja mahdollistaa yksityiskohtaisemman grafiikan edellyttämättä huipputehokasta ja kallista laitteistoa. Umbran teknologiaa käytetään erittäin suurissa pelituotannoissa, kuten suomalaisen Remedyn Quantum Breakissa, Call of Duty: Advanced Warfaressa, The Witcher 3:ssa ja Batman: Arkham Knightissä.

Tekesin rahoituksella Umbra on kehittänyt teknologiaansa ja optimoinut sitä uudelle konsolisukupolvelle. Tekesin Nuorten innovatiivisten yritysten rahoituksella on laajennettu asiakaskuntaa mm. automatisoimalla markkinointia, tuotekehitystä ja tuotetukea.

Lue lisää

Kuva: Umbra

Kaj Nordgren