Flexim Security yhteistyöhön saksalaisen tutkimusjätti Fraunhoferin kanssa

Suomalainen turvateknologia-alan yritys ja Euroopan suurin teknisen alan tutkimuslaitos alkavat kehittää digitaalista avainteknologiaa

Suomalainen turvateknologia-alan kehittäjä Flexim Security on solminut yhteistyösopimuksen Euroopan suurimman soveltavan tieteen tutkimuskeskus Fraunhofer Instituutin Secure Information Technologyn (SIT) –yksikön kanssa. Sopimuksen myötä organisaatiot lähtevät kehittämään yhdessä uudenlaista digitaalista avainteknologiaa.

Digitaalisuus, älylukot ja mobiiliratkaisut tulevat mullistamaan kulkemisen koteihin ja kiinteistöihin, mekaanisten avainten jäädessä vähitellen historiaan. Digitaalinen avainteknologia päivittää kotien ja kiinteistöjen hallinnan nykypäivään. Fyysisistä avaimista riippumattoman kulunhallinnan myötä arjesta tulee turvallisempaa, ja esimerkiksi kotihoitopalveluita voidaan toteuttaa nykyistä laadukkaammin.

Mekaaniset avaimet ovat olleet kotien ja kiinteistöjen käytössä harvinaisen pitkään. Esimerkiksi autoteollisuudessa ollaan jo 80-luvulta lähtien kehitetty avaimista ja oven avaamisesta joustavampaa.

"Yhteistyö on meille ainutlaatuinen tilaisuus tuoda nopeasti markkinoille todella kustannustehokasta digitaalista avainteknologiaa, jonka avulla kulkeminen koteihin ja kiinteistöihin tulee muuttumaan täysin", kertoo Flexim Securityn toimitusjohtaja Jukka Laakso.

"Yhteistyö Fraunhofer SIT -organisaation kanssa on merkittävä edistysaskel kasvupyrkimyksillemme ja luottamuslause omalle tuotekehityksellemme."

Sopimuksen myötä Flexim Security pääsee edelleen kehittämään digitaalisten avainten jakelua ja hallintaa. Tämän teknologian avulla Flexim voi luoda erittäin kustannustehokkaita ja skaalautuvia tunnistautumisratkaisuja kulunhallintaan ja siihen liittyviin palveluihin.

Fraunhofer on Euroopan merkittävimpiä tutkimuslaitoksia, jonka käsialaa on esimerkiksi MP3-teknologia. Fraunhofer-instituutti työllistää Saksassa 24.000 henkeä ja sen vuosittainen tutkimusbudjetti on kipuaa kahteen miljardiin euroon.

Fraunhoferin SIT:n ja Flexim Securityn yhteistyötä on osaltaan mahdollistanut Tekes, jonka Technology Access -ohjelma tukee pk-yrityksiä niiden pyrkimyksissä päästä neuvottelemaan suurten yritysten patentti- ja IPR-ratkaisujen hyödyntämisestä. Tekesin avulla suomalainen keskisuuri yritys pääsi esittelemään Fraunhofer SIT:lle osaamistaan, ja tämän mahdollisuuden myötä Flexim valikoitui lopulta instituutin yhteistyökumppaniksi.

Lisätietoja

Jukka Laakso
Toimitusjohtaja, Flexim Security
p. 0400 601 436, jukka.laakso(at)flexim.fi

Eljas Saastamoinen
CTO, Flexim Security
p. 050 355 4323, eljas.saastamoinen(at)flexim.fi

Alexandra Dmitrienko
Head of Mobile Services
Cyber-Physical System Security
Fraunhofer Institute for Secure Information Technology SIT
tel. +49 6151 86 91 30, alexandra.dmitrienko(at)sit.fraunhofer.de

Miia Linnusmaa