Turun kaupunki vahvasti mukana Barcelonan Smart City World -messuilla

Turun kaupunki osallistui Barcelonan Smart City World -messuille ja kongressiin yhteisellä osastolla Helsingin, Vantaan, Espoon, Tampereen ja Oulun sekä Tekesin ja Finpron kanssa. Maailman suurimmat älykaupunkien messut järjestettiin Barcelonassa 17.-19.11.

Suomen osastolle osallistui myös 12 suomalaisyritystä, joista puolet on tehnyt yhteistyötä Turun kaupungin kanssa esimerkiksi älykkääseen led-valaistukseen ja valaistuksen liikkeentunnistukseen liittyen. Mukana oli muun muassa turkulainen iQ Payments Oy.

iQ Payments esitteli Barcelonassa Turun joukkoliikenne Fölille toteutettua bussimatkustamisen mobiilimaksujärjestelmää, joka on edelläkävijä koko maailmassa. Fölin mobiililippu palkittiin 12.11. Slush-tapahtumassa Helsingissä parhaana mobiilimaksamisen sovelluksena.

iQ Payments esitteli järjestelmää Suomen lisäksi myös Microsoftin osastolla ainoana Microsoft CityNext-ohjelman suomalaisena kumppanina.

“On tärkeää, että Turku vie eteenpäin digitalisaatiota kokonaisuutena ja pisimmällä siinä Turku on joukkoliikenteen osalta Suomessa. Yhteistyö Turun joukkoliikenteen kanssa on sujunut loistavasti. Turku onkin meille tärkeä referenssi sekä Suomessa että kansainvälisesti”, sanoo iQ Payments Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen.

”Kaupunkien aktiivisuus ratkaisujen käyttöönotossa on yrityksille tärkeää, jotta ne pystyvät kehittämään menestystuotteita ja saavat referenssejä kansainvälistymiseensä, sanoo messuille Turun edustajana lähtenyt elinkeinoasiamies Aino Ukkola Turun Seudun Kehittämiskeskuksesta.

Smart City Finland -teemalla ja yhteisosallistumisella halutaan Barcelonassa tuoda suomalaista yrittäjyyttä ja kaupunkien roolia innovatiivisten ratkaisujen mahdollistajana ja yhteistyön kehittäjinä.

Smart City World -messut on maailman suurin kaupunkien älykästä tekniikkaa ja sovelluksia esittelevä tapahtuma. Messuille osallistui viime vuonna liki 11 000 kävijää, 380 puhujaa, 275 näytteilleasettajaa 440 kaupungista ja 92 maasta.

http://www.smartcityexpo.com/

Eero Lukin