Suomalainen liesiturvatuote palkittiin Yhdysvalloissa

Innohome on palkittu kansainvälisellä CES 2016 Innovation Awards Honoree –palkinnolla. Palkinto myönnettiin yrityksen Liesivahti-tuotteelle.

Liesivahti on itseoppiva paloturvalaite, jonka teknologia on vuosien suomalaisen tuotekehityksen tulosta. Se reagoi vaaratilanteisiin ennen myrkyllisten kaasujen muodostumista ja ennen kuin tulipalo syttyy, sammuttaen lieden ja estäen tulipalon. Liesivahti täytti EU:n liesiturvalaitestandardin ensimmäisenä maailmassa.

Accessible Tech -kategoriassa saatu palkinto on tunnustus myös sille mahdollisuudelle, jonka liesiturvalaitteet tarjoavat itsenäisen asumisen tukemisessa: liesiturvalaitteen asennus kun maksaa saman verran kuin muutama päivä hoitolaitoksessa.

 “Liesipalot ovat suurin yksittäinen syy kotien tulipaloihin kaikkialla länsimaissa. Innohome on tehnyt jo kymmenen vuotta määrätietoisesti työtä kehittääksen tuotteita, joilla keittiöpalot voidaan ehkäistä. Olen ylpeä siitä, että Yhdysvaltain Consumer Electronics Association on nyt antanut tunnustusta työllemme. Saamamme palkinto kannustaa Innohomea laajentumaan myös USA:n markkinoille.”, Innohomen toimitusjohtaja Pertti Haavisto kommentoi palkintoa.

Tekes on rahoittanut Innohomen t&k-toimintaa ja kansainvälistymistä. Yritys on osallistunut myös Tekesin Turvallisuus-ohjelmaan.

CES Innovation Awards Honoree -palkitut tuotteet edustavat innovatiivista suunnittelua ja insinööritaitoa. Palkintoehdokkaat arvostellaan perustuen niiden insinöörityöhön, esteettisiin ja design-ominaisuuksiin, käyttötarkoitukseen ja -arvoon sekä siihen, miten tuote vertautuu muihin tuotteisiin markkinoilla. Tuomaristo koostuu riippumattomista teollisista suunnittelijoista, insinööreistä ja alan median edustajista.

Eero Lukin