Mitä fiksua haluaisit tehdä Kalasatamassa?

Onko sinulla tai yritykselläsi hyvä idea, jonka haluaisit jalostaa tulevaisuuden kaupunkipalveluksi? Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelma mahdollistaa palveluaihioiden nopean pilotoinnin. Ensimmäinen hakukierros on auki 30.10.2015 asti.
Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelma jakaa pieniä (1000-8000e) tukisummia tuotekehitykseen sekä ketteriin kokeiluihin. Tuki on tarkoitettu erityisesti yrityksille tai voittoa tavoittelemattomille yhteisöille. Näin halutaan tukea monen toimijan yhteisiä kokeiluja ja kiihdyttää hyvien ideoiden kehittymistä palveluiksi ja kaupunki-innovaatioiksi.
 
Tukisumman avulla voidaan toteuttaa pilotti, testaus tai kokeilu Kalasataman alueella. Kalasataman living lab auttaa kokeilun käynnistämisessä ja käyttäjien tavoittamisessa.

Ensimmäinen haku nyt auki
Nopeiden kokeilujen ohjelman ensimmäinen haku on nyt avattu. Teemoina ovat uudenlaiset kaupunkitilat, tilojen yhteiskäyttö ja yhteisöllisyys sekä resurssiviisas energiakäyttäytyminen.
 
Jaamme rahoitusta 3-5 kokeilulle, maksimissaan yhteensä 30 000 euroa. Hakuaika päättyy 30.10.2015.
 
Kuka voi hakea?
Nopeiden kokeilujen ohjelmasta voivat tukea hakea pienet tai suuret yritykset, start-upit, yhdistykset tai vaikkapa tutkimusryhmät. Haussa ei rajata toimijoita, mutta tukea voidaan antaa vain rekisteröidyille toimijoille (yritys- tai yhdistysrekisteri). Kokeilut voivat saada rahoitusta muistakin lähteistä.
 
Minkälaisia kokeiluja rahoitetaan?
Ohjelmassa haetaan nopeita kokeiluja, jotka voi toteuttaa 1kk-6kk aikana. Kokeilujen tulisi luoda uusia palveluita ja niiden aihioita Kalasatamaan - ja tarjota palveluita tai ratkaisuja asukkaille. Arviointikriteerit ovat seuraavat:
 
  • Mahdollisuus oppia paljon 
  • Potentiaalisesti skaalautuva palvelu
  • Toteuttajana enemmän kuin yksi organisaatio/yritys
  • Fiksu, ketterä ja käyttäjälähtöinen
  • Tukee Fiksun Kalasataman visiota ja Helsingin kaupungin strategiaa
 
Haku, arviointi ja valinta
Jätä ensimmäisen hakukierroksen hakemuksesi 30.10.2015 mennessä täällä (hakulomake löytyy sivun alalaidasta).
 
Valinnat julkistetaan 25.11.2015 mennessä.
 
Ehdotukset arvioi asiantuntijaraati. Fiksu Kalasatama -hankkeen ohjausryhmä tekee päätökset tuettavista hankkeista.
 
Tervetuloa info-tilaisuuksiin!
Ennen hakuajan päättymistä järjestetään kaksi info-tilaisuutta liittyen ensimmäiseen hakukierrokseen ja sen teemoihin. Tilaa Fiksun Kalasataman uutiskirje ja seuraa verkkosivuja, aiheesta kerrotaan pian lisää.
 
Fiksu Kalasatama saa rahoituksensa osana 6Aika-strategiaa vuosina 2015-2017. Rahoittajia ovat Euroopan aluekehitysrahasto, Helsingin kaupunki sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Forum Virium Helsinki koordinoi hanketta.
 
Tulevaa
Nopeiden kokeilujen ohjelman seuraava haku avataan helmikuussa 2016. Sen teemana ovat hyvinvointi- ja terveyspalvelut. Vuoteen 2017 mennessä tavoitteena on toteuttaa 9-20 kokeilua.
 
Lisätietoja
Kaisa Spilling
Forum Virium Helsinki
+ 358 40 7448831
kaisa.spilling(at)forumvirium.fi
www.fiksukalasatama.fi
info@kalasatama.fi
Eero Lukin