iQ Payments eurooppalaisen innovaatiokilpailun finaaliin

iQ Payments, suomalainen ”Älykäs kaupunki”-osaaja, on noussut finalistiksi tunnustetuimman eurooppalaisen innovaatiokilpailun Urban Life and Mobility -kategoriassa. Vuosittaisen Idea Challenge –kilpailun järjestää European Institute of Innovation and Technology (EIT).

EIT:n Digital Idea Challenge on vuosittainen kilpailu, jolla etsitään ja tuetaan Euroopan parhaita digitaalisia startup-yityksiä, joilla on mahdollisuudet tomintansa nopeaan kasvattamiseen Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Tänä vuonna kilpailun kahdeksaan eri kategoriaan osallistui 461 yritystä 26:sta eri maasta.

Urban Life and Mobility –kategoriaan osallistui 102 yritystä kahdeksasta maasta ja näistä kymmenen lupaavinta läpäisi esikarsinnan. Finalistit kilpailevat palkintosijoista 23.11.2015 Lontoossa eurooppalaisen asiantuntijaraadin edessä. Finaali on osa ainutlaatuista tapahtumaa, joka tuo yhteen eurooppalaiset Älykkäiden kaupunkien osaajat, johtavat teollisuusyritykset ja maanosan lupaavimmat startup-yritykset.

“Olemme hyvin ylpeitä valinnastamme. Kymmenen finalistin joukkoon pääseminen on jo sinällään uskomattoman hieno saavutus, ja mahtava tunnustus meidän osaamisellemme.” kertoo Tuomo Parjanen, iQ Paymentsin toimitusjohtaja, ja jatkaa: ”Meidän toimialastamme, Liikkuminen Palveluna, on tulossa yksi tärkeimmistä tekijöistä liikenteen toimintapojen muuttamisessa älykkäissä kaupungeissa. Olemme yksi ensimmäisistä yhtiöistä, joka on kehittänyt mobiilimaksamisen ratkaisun, joka on suunniteltu nimenomaan näiden alan uusien ekosysteemien tarpeisiin.”

Yritys on mukana Tekesin Fiksu kaupunki -ohjelmassa ja esillä myös Barcelonan Smart city Expossa Suomen paviljongssa.

PayiQ® MaaS Payment Solution on maailman ensimmäinen jo tuotantokäytössä oleva mobiilimaksamisen ratkaisu, joka on suunniteltu liikkumisen palveluoperaattoreiden käyttöön (Mobility as a Service, MaaS). Ratkaisu tarjoaa kaikki yleiset digitaaliset maksutavat sekä vahvan petostentorjunnan käyttäjän ja lipun reaaliaikaisella validoinnilla. Se hyödyntää ajantasaisia paikkatietopalveluita ja tuottaa älykästä tietoa (Smart Data) myös muiden älykaupunkipalveluiden (Smart City Services) tarpeisiin. PayiQ mahdollistaa useiden matkustustapojen yhdistämisen läpi koko matkaketjun. Se mahdollistaa jopa pääsyn tapahtumiin, kuten teattereihin, näyttelyihin, jne.

EIT Digital on European Institute of Innovation and Technology:n  tieto- ja innovaatio-yhteisö: https://www.eitdigital.eu/about-us/overview/

Eero Lukin