Helppoa ja luotettavaa matkalippujen mobiilimaksamista

Matkapuhelimilla voi nykyisin tehdä melkein mitä vain: ottaa kuvia, pelata, soittaa musiikkia, käyttää sähköpostia ja selata verkkosivuja. IQ Payments helpottaa satojen miljoonien matkapuhelimen käyttäjien arkipäivää tarjoamalla uusia mahdollisuuksia hyödyntää matkapuhelinta matkalippujen ostamiseen ja maksamiseen.

IQ Payments on kehittänyt mobiilin maksu- ja lippupalveluratkaisun, jonka avulla kännykän käyttäjä voi ostaa matkalippuja ja samalla halutessaan tapahtumalippuja esimerkiksi teatteriin tai konserttiin. Lipun osto ja maksaminen hoituu nopeasti, helposti ja turvallisesti Android-, Apple- tai Windows-matkapuhelimeen ladattavalla ilmaisella maksusovelluksella.

Yrityksen toimitusjohtaja ja partneri Tuomo Parjanen kertoo IQ Paymentsin ensimmäisen lippusovelluksen perustuneen SMS maksamiseen, mutta sille ei nähty riittävän loistavaa tulevaisuutta. Tarvittiin aito mobiilisovellus, joka tekee lippujen ostamisesta entistä helpompaa ja turvallista.

Mikä tekee maksu- ja lippupalveluratkaisustanne niin erinomaisen?

”Ensinnäkin PayiQÒ-mobiilisovelluksemme mahdollistaa erilaiset lipputyypit. Yhdistelmälipuissa esimerkiksi joukkoliikenteen paikallislippuun voidaan yhdistää pääsy vaikkapa teatteriin tai messuille. Haluamme palvella asiakasta läpi koko matkustusketjun ja siten, että hän välttyy useilta erillisiltä tulosteilta.”

”Palvelun käyttäjä voi suorittaa maksun luottokortilla, pankkikortilla tai matkapuhelinoperaattoreiden tarjoamana mobiilimaksuna. Sovellus muodostaa lipun, luo lippuun viivakoodin ja halutessa lähettää asiakkaalle koontilaskun kerran kuukaudessa. Sovellukseen liitetty petoksentorjunta ja riskienhallintaohjelmisto estää väärinkäytökset ja tekee maksamistapahtumasta mahdollisimman turvallisen niin lipun ostajalle kuin sen myyjälle.”

”Voimme taata, että ostettua lippua ei voi käyttää kukaan muu kuin lipun ostanut henkilö sillä puhelimella, jolla lippu on ostettu. Lippukoodista ei esimerkiksi pysty ottamaan valokopiota. Lippukoodien lukulaitteissa meillä on käytössä validointiohjelmisto, joka asennetaan esimerkiksi bussien maksupäätteisiin.”

”Lippujen myyjät voivat itse reaaliaikaisesti muuttaa kaikkia lipputuotteita, niiden hintoja ja voimassaoloaikoja. Liikkumisoperaattorit voivat täysin vapaasti määritellä, miten heidän tuotteitaan liikkumisessa käytetään.”

”Avoimet kehitysrajapinnat tekevät mobiilisovelluksestamme ylivoimaisen. Niiden ansiosta sovellus on integroitavissa myyjän muihin liiketoimintaan liittyviin järjestelmiin.”

Millaista kansainvälistä yhteistyötä etsitte?

”Olemme voimakkaasti kansainvälistymistä hakeva yritys. Meillä on vahva usko, että seuraavan kahden vuoden kuluessa yli puolet liikevaihdostamme tulee kansainvälisiltä markkinoilta. Tämän hetkinen tavoitteemme on löytää maailmalta kumppaneiksemme parhaat maksamisen palveluntarjoajat. Tällä hetkellä yhteistyösopimuksia on solmittu australialaisten ja saksalaisten kumppaneiden kanssa. Lisäksi yrityksellämme on toimintaa Espanjassa ja Marokossa.

Lisätietoja
Tuomo Parjanen, toimitusjohtaja, Senior Partner, puh. 0500 528 295, tuomo(at)iq-payments.com

www.payiq.net

IQ Payments osallistuu Tekesin Fiksu kaupunki -ohjelmaan.

IQ Payments on mukana Smart City Expo World Congress 2015 -tapahtumassa, joka järjestetään 17.–19.11.2015 Barcelonassa Espanjassa. Poikkea Suomen paviljongissa ja tutustu Smart City -osaamiseemme!

www.smartcityexpo.com

Eero Lukin