Ekorent on Suomen kiinnostavin kuluttaja-cleantech-yritys

Yhteiskäyttöisiä sähköautoja tarjoava EkoRent palkittiin Lahdessa pidetyllä Cleantech Venture Dayllä kuluttaja-cleantech-sarjan ykkössijalla. ”Cleantech-alan Slush” on Suomen suurimpia kasvuyritystapahtumia.

EkoRent tarjoaa sähköautojaan käyttöön tuntiveloitteisesti. Auton pystyy lainaamaan mobiilisovelluksella muutamalla klikkauksella. Yhteiskäytön ydinajatuksena on, että ihmiset maksaisivat vain siitä ajasta, kun autolle todella on tarvetta.

”Autoja käytetään vain hieman alle 5% ajasta. On hieman kornia, että muun ajan auto saattaa seistä parkkiruudussa, josta myös maksetaan. Kaikkine kuluineen omistusauto maksaa noin 700€ kuussa. Tuolla summalla ajelee yhteiskäyttöisillä autoillamme melkoisen pitkälle”, EkoRentin toimitusjohtaja Juha Suojanen laskee.

Lahdessa EkoRentin palkinneen tuomariston vakuutti yrityksen visiot laajentaa toimintaansa megakaupunkeihin. Suurimmat ympäristö- ja sosiaaliset hyödyt palvelu saisi aikaan esimerkiksi itäisen Afrikan ruuhkautuneissa suurkaupungeissa. Sähköautot ladattaisiin aurinkoenergialla. Lopputuloksena on täysin päästötöntä liikkumista edullisesti.

Cleantech Venture Dayn yleisöä ilahdutti EkoRentin kuluttajalähtöinen ote. Yritys kampanjoi parhaillaan joukkorahoittaakseen uusia palvelupisteitä Helsingin Viikkiin ja Teurastamolle. Vastineeksi joukkorahoittajat saavat ajoaikaa entistä edullisemmin, alimmillaan 5 euroa tunnilta.

”Joukkorahoitus on meille kätevä keino laajentaa palveluverkostoamme. Saamme joukkorahoituksella validia markkinatietoa siitä, missä kohteissa palveluille on kysyntää. Jos jokin piste ei saa tarpeeksi rahoitusta, ei sinne autoja kannata seisomaan laittaakkaan”, Suojanen toteaa.

EkoRent on suunnitellut tukeutuvansa joukkorahoitukseen myös kotimaan kasvustrategiassaan. Kun palveluverkostoa laajennetaan uusiin kaupunkeihin, saadaan joukkorahoituksella myytyä asiakkuuksia ennakkoon ennen kuin EkoRent on ensimmäistäkään lataustolppaa pystyttänyt.

Tekes on rahoittanut yrityksen kehitystoimintaa.

Eero Lukin