Faronille 1,5 miljoonaa euroa syövän immunoterapian edistämiseen

Faron Pharmaceuticals Oy on saanut Tekesiltä 1,5 miljoonaa euroa prekliinisen Clevegenin, Faronin uudenlaisen, syövän immunoterapiaan kehitettävän lääkekandidaatin edistämiseksi. Tekesin myöntämä laina kattaa 50 prosenttia Clevegenin prekliinisen vaiheen budjetoiduista kustannuksista.

Clevegen rajoittaa syövän kasvuun ja leviämiseen liittyvien Clever-1:n, solupinnan reseptoreiden, toimintaa. Kun Clever-1:n toiminta estetään, kasvaimeen hakeutuvat makrofaagit eivät pääse syöpäkudokseen, ja niiden toiminta immuuniteettia tukahduttavina soluina vähenee. Tämä muuttaa kasvaimen ympäristöä immuniteettia tukahduttavasta immuniteettia lisääväksi ja mahdollistaa elimistön immuunijärjestelmän taistelun syöpäsoluja vastaan.

“Olemme hyvin kiitollisia Tekesin rahoituspäätöksestä. Clevegenillä on mahdollisuus tulla tärkeäksi syövän immunoterapiahoitojen osaksi, ja yhteistyökumppanimme tutkivat sitä parhaillaan prekliinisesti syöpäpotilaista eristetyllä soluilla. Olemme innoissamme Clevegenin mahdollisuuksista, joita voidaan ajatella käytettävän myös yhdistelmähoidoissa muiden immuuniteettia säätelevien yhdisteiden kanssa kliiniseen vaiheeseen edettäessä”, Faronin toimitusjohtaja tohtori Markku Jalkanen sanoo.

Faron on solminut sopimuksen Selexis SA:n kanssa solujen kloonivalmistuksesta Clevegenin monokloonalisten vasta-aineiden kehittämiseksi ja valmistamiseksi prekliinisessä ja kliinisessä kehitysvaiheessa.

Lisätietoja

Faron Pharmaceuticals Oy
Katja Wallenlind
Puhelin 050 577 4807
katja.wallenlind (at) faronpharmaceuticals.com

Cairn Financial Advisers LLP, Nominated Adviser
Emma Earl, Tony Rawlinson and Rebecca Anderson
Phone: +44 207 148 7900

Whitman Howard Limited, Nominated Broker
Niall Devins, Francis North
Phone: +44 207 659 1234

Hume Brophy, PR
Mary Clark, Eva Haas, Hollie Vile
Phone: +44 203 440 5654
faron (at) humebrophy.com

Anne Palkamo