Miljoona sähköauton latauspistettä Suomeen

Suomalainen Parkkisähkö Oy lupaa Suomeen miljoona älykästä latauspistettä. “Suomi on ainutlaatuisessa asemassa. Meillä on jo yli miljoona sähköpistettä parkkipaikoilla.” toteaa Parkkisähkön toimitusjohtaja Jiri Räsänen, jatkaen “Ja nämä kansan tuntemat lämmitystolpat me tuomme nyt tälle vuosituhannelle.”

Pysäköintipaikoille valmiiksi rakennettu sähköverkko on kuin luotu sähköautojen latausta varten. Yön aikana älytolpasta saa ladattua 200 kilometrin ajomatkan. Parkkisähkön teknologia mahdollistaa tämän, ilman hankalaa sähköremonttia.

Polttomoottoriauton lämmityksen etäohjaus lisää käyttömukavuutta ja mahdollistaa sisätilalämmittimen käytön kiinteistöissä, joissa se aiemmin on jouduttu kieltämään.

Taloyhtiöt, kiinteistö-osakeyhtiöt ja isännöitsijät saavat helpotusta laskutukseen ja käytännön järjestelyihin, koska Parkkisähkö huolehtii latauksesta ja lohkolämmityskäytöstä yhtenäisenä palvelukokonaisuutena. Myös laskutus – kulutuksen mukaan – sisältyy kokonaisuuteen. Parkkisähkö Oy aloittaa kaupallisen toiminnan 11.11.2015 avaamalla kiinteistöjen sähköjärjestelmien kartoituspalvelun.

Parkkisähkö valittiin 5.11. kiinteistöalan keskeisten vaikuttajien vuosiseminaarissa yleisöäänestyksellä vuoden 2015 Startupiksi. Slushissa Parkkisähkö esittelee teknologiaansa valikoiduille sijoittajille.

Tiimistä löytyy yli 20 vuoden kokemus sähköautojen teknologioista, Euroopan ensimmäisistä internet-operaattoreista sekä suomalaisen eCorolla-sähköauton (Sähköautot – Nyt!) keskeisiä tekijöitä. Parkkisähkön rahoittajina on Tekesin ja toimivan johdon lisäksi yksityishenkilöitä sekä viestintä- ja teollisuussijoituksia tekevät yritykset.

Eero Lukin