Ennen oli kellopeli, nyt tulevat pelikellot

Helsinkiläinen Everywear Games keskittyy ensimmäisenä maailmassa pelkästään älykellojen peleihin. Yritys odottaa satoja miljoonia myytyjä älykelloja muutaman vuoden sisällä ja uskoo olevansa vahvoilla niissä.

Everywear Games perustettiin joulukuussa 2014. Yrityksen takana on pelialan veteraaneja. Kokeneesta tiimistä huolimatta kokonaan uuden alueen valtaus sisältää aina riskejä. Debyyttipeli Runeblade ilmestyi Applen älykellolle huhtikuun lopussa kellojen lanseerauksen yhteydessä. "Puettavien pelien" suunnittelu poikkeaa paljon mobiilipeleistäkin, sillä yksittäisten pelisessioiden kesto lasketaan sekunneissa.

"Roolipelimme Runeblade on taatusti kunnianhimoisin peli, mikä on tähän mennessä älykelloille kehitetty. Peliämme ovat hehkuttaneet ympäri maailmaa muun muassa Wired, Bloomberg, The Verge ja sadat muut sivustot. Apple nosti pelin etusivulleen julkaisun yhteydessä, mikä on todella harvinaista herkkua ensimmäistä peliään julkaisevalle startupille. Kiinnostusta siis riittää", sanoo toimitusjohtaja Aki Järvilehto.

Pelin kehitys vajaassa puolessa vuodessa kokonaan uudelle alustalle ei olisi onnistunut ilman pääomasijoittajia. Heitä ovat useat kovimmat pelialan sijoittajat sekä suomalainen Lifeline Ventures ja tanskalainen Sunstone Capital. Everywear Games on kerännyt tähän mennessä puoli miljoonaa euroa pääomasijoituksia.

"Tekesin Skene-peliohjelmassa kehitämme teknologiaa älykelloalustalle. Skenen projekti toimii perustana, jolle pelimme on rakennettu. Ilman Tekesin rahoitusta olisi ollut mahdotonta tehdä näin nopeaa loikkaa globaaleille markkinoille."

Uusi alusta, uudet mahdollisuudet

Aki Järvilehto on innoissaan uudesta alustasta ja mahdollisuudesta tehdä sille pelejä. Puettavan elektroniikkan markkinat kasvavat vauhdilla ympäri maailmaa.

"Globaali pelibisnes on sadan miljardin dollarin arvoinen. Rovio valloitti ensin iPhonen ja Supercell menestyi tabletit edellä -strategiallaan. Meillä on samanlainen kunnianhimo ja tavoite on luonnollisesti olla älykellopelien globaali ykkönen. Tällaiset uudet teknologiat tuovat startupeille mahdollisuuksia, joita emme vielä edes osaa ajatella. Mutta loppuen lopuksi tässä on kyse kuitenkin loistavien pelien tekemisestä, joihin pelaajat suhtautuvat intohimoisesti."

Kuvat: Everywear Games, VentureBeat

Kaj Nordgren