Digitaalisuus on in – Digital.Finland.GO! keräsi 550 kiinnostunutta

Digital.Finland.GO!-tapahtumassa 11.3. Finlandia-talolla oli huomattava määrä digitaalisuudesta ja sen mahdollisuuksista innostunutta. Suomi ehtii mukaan digikelkkaan, kun laitamme hihat heilumaan.

Tilaisuudessa saivat virallisen lähtölaukauksen Tekesin kolme uutta digitaalisuutta hyödyntävää ohjelmaa. Niiden tavoitteena on synnyttää Suomeen uutta digitaalisuuteen perustuvaa liiketoimintaa ja uudistamaan nykyistä liiketoimintaa. Yhteensä 300 miljoonan euron suuruiset ohjelmat keskittyvät kolmelle alueelle: teolliseen internetiin (Teollinen internet), digitaaliseen terveydenhoitoon (Terveyttä biteistä) ja viidennen sukupolven tietoliikenneverkkoihin (5thGear).

Suomi ja koko maailma käyvät parhaillaan läpi digitalisaation toista, suurta aaltoa, jossa digitalisaatio ei enää ole vain tieto- ja viestintätekniikan kehitystä, vaan megatrendi, joka lävistää kaikki toimialat kaupasta ja liikenteestä terveydenhoitoon ja rahoitukseen. Digitaalisuus merkitsee vaikeuksia vanhoille liiketoimintamalleille, mutta samalla se luo kokonaan uusia mahdollisuuksia.

Useat selvitykset paljastavat ristiriidan Suomen digitalisaatiokehityksessä. Edellytyksemme ovat maailmanlaajuisestikin kärkeä: tietoliikenneyhteydet toimivat, koulutus- ja osaamistaso on korkea, toimintaympäristö on vakaa, yritysten ja yhteiskunnan suhtautuminen teknologian mahdollisuuksiin on perusmyönteinen ja niin edelleen. Tästä huolimatta tulokset eivät ole usein parhaita mahdollisia.

Näin ei tarvitse enää olla. Paikan päällä julkistettiin myös Digitaalista liiketoimintaa -kampanja, jossa Team Finland hakee ideoita digitaalisen liiketoiminnan ja sen edellytysten kehittämiseen. Tavoitteena on saada uudenlaisia suomalaisia tuotteita ja palveluja kansainvälisille markkinoille.

Mukana oli huipputason esiintyjien lisäksi myös todellinen diginatiivi.

"I am digital, you should try it too", Nao-robotti tiivisti päivän teeman.

Katso tilaisuuden esitykset

Kaj Nordgren ja Netprofile