Digitaaliset terveysratkaisut avaavat mahdollisuuksia myös liiketoiminnalle

Digitaaliset ratkaisut terveyden ylläpidossa ovat tuplavoitto. Sen lisäksi että
että suomalaiset pystyvät pian hyödyntämään täysimääräisesti esimerkiksi Kanta-palvelua terveytensä seurantaan, muutos on mahdollisuus myös suomalaisille yrityksille.

"Haluamme Tekesissä edistää yhdessä muiden julkisten toimijoiden kanssa terveyttä ylläpitäviä digitaalisia ratkaisuja, joilla edesautamme vientiteollisuuden menestystä. Tavoitteemme on myös yksilöllisen terveyden edistäminen ja sairauden hoitaminen kullekin ihmiselle sopivalla tavalla", sanoo Tekesin terveyttä biteistä -ohjelman päällikkö Auli Pere.

Mobiiliterveydenhuollon ratkaisuissa suuri vientipotentiaali

Yksilöllistetty terveydenhoito ja siihen liittyvä oman terveyden seuranta on maailmanlaajuinen megatrendi, jonka ympärille on mahdollista rakentaa uutta liiketoimintaa. Terveyteen ja hyvinvointiteknologiaan liittyvien mobiilisovellusten markkinoiden arvon on arvioitu globaalisti nousevan nykyisestä noin 6 miljardista 58 miljardiin dollariin vuoteen 2020 mennessä.

Suomella on hyvät edellytykset menestyä kilpailussa. Suomen high tech -viennistä terveysteknologian osuus on 47 % ja ala kasvaa nopeasti. Erityisesti mobiiliterveydenhuollon ratkaisujen kasvupotentiaali on suuri ja markkinoilla on tilaa monenlaisille yrityksille.

Merkittäviä julkisia panostuksia terveydenhoidon digitalisaatioon

Tekes panostaa monessa muodossa terveydenhoidon digitalisaatioon. Käynnissä on esimerkiksi Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä Innovatiiviset kaupungit – INKA -ohjelma. Uuden Terveyttä biteistä -ohjelman tavoitteena on kehittää Suomesta kansainvälisesti verkottunut digitaalisen terveyden keskittymä. Ohjelma tarjoaa rahoitusta yrityksille, jotka kehittävät uudenlaisia digitaalisuuteen perustuvia tuotteita ja palveluja kansainvälisille markkinoille. Arviolta 100 miljoonan euron projektisalkkua Tekes on valmistautunut rahoittamaan 50 miljoonalla eurolla. Rahoituksen lisäksi tarjolla on myös kansainvälistymis- ja verkottamisapua esimerkiksi USA:han ja Intiaan.

Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö Auli Pere
Tekes
Puh. 050 5577 799
auli.pere@tekes.fi

Pia Mörk