Digimyönteisillä pk-yrityksillä valoisammat tulevaisuudennäkymät

Mitä enemmän pk-yritys digitaalisuutta hyödyntää, sitä parempi on globaali kilpailukyky. 

Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- elinkeinoministeriön yhteisen pk-yritysbarometrin mukaan digitaalisuutta hyödyntävien pk-yritysten suhdannenäkymät seuraavalle vuodelle ovat muita pk-yrityksiä positiivisemmat. Pk-yrityksistä digitaalisuutta hyödyntäviä yrityksiä on arviolta kahdeksan prosenttia, joista yli 40 prosenttia odotti suhdannenäkymien kohenevan seuraavan vuoden aikana.

Digitaalisuutta hyödyntävät yritykset ovat selkeitä edelläkävijöitä suomalaisessa yrityskentässä. Kyselyn mukaan ne ovat vahvasti uusiutuvia. Kaikkiin pk-yrityksiin verrattuna ne ovat lanseeranneet markkinoille selvästi enemmän uusia tuotteita tai ottaneet käyttöön uusia teknologioita. Ne myös palkkaavat uutta henkilöstöä ja laajentuvat uusille markkinoille suhteellisesti useammin kuin kaikki pk-yritykset.

Team Finland -verkoston rahoitus ja asiantuntija-apu auttavat suomalaisia kasvunälkäisiä ja -kykyisiä pk-yrityksiä ottamaan digitaalisen loikan kansainvälisille markkinoille.

Rahoitusta ja asiantuntija-apua yrityksille Team Finlandilta

"Minkä tahansa alan yritys voi hyötyä merkittävästi digitaalisuudesta ja sellaisia Suomi tarvitsee paljon lisää ja nopeasti. Team Finland -verkosto haluaa tuplata suomalaisten pk-firmojen liikevaihdon vuoteen 2020 mennessä. Se on kova tavoite, mutta mahdollista saavuttaa", rohkaisee johtaja Reijo Kangas Tekesistä.

"Kehittäkää uutta, parantakaa olemassa olevaa, kokeilkaa, pilotoikaa, hankkikaa digiosaamista ja markkinatietoa tai työstäkää liiketoimintasuunnitelma kansainvälisille markkinoille. Pannaan kulut puoliksi. Team Finlandin rahoitus ja asiantuntija-apu on tarkoitettu juuri tähän. Soita Team Finlandiin numeroon 0295 020 510 tai jätä yhteydenottopyyntö verkossa. Otetaan yhdessä digiboosti!"

Lisätietoa

Kaj Nordgren