Convion on aloittanut uuden polttokennotuotteen koekäytön

Convion Oy on aloittanut uuden, hyvin innovatiivisen Convion C50 -polttokennotuotteen koekäytön. C50 on erittäin energiatehokas ja luotettava tuote, joka on helppo integroida asiakkaan rakennettuun ympäristöön.

Tuote mahdollistaa sähkön ja lämmön yhteistuotannon käyttämällä polttoaineena joko maa- tai biokaasua. Convionin polttokennoa voidaan käyttää sähköverkon rinnalla tai itsenäisenä saarekkeena turvaamaan kriittistä kuormaa sähkökatkon sattuessa. C50 on tehokas, puhdas ja luotettava loppukäyttäjän energiaratkaisu, joka lisää asiakkaiden energiatehokkuutta, sähkövarmuutta ja kestävää kehitystä.

C50:n nimellisteho on 58 kW. Tuotteen ainutlaatuisilla ominaisuuksilla saavutetaan yli 53% sähkötehokkuus ja yli 85% kokonaisenergiatehokkuus. C50 soveltuu asennettavaksi joko ulko- tai sisätiloihin, eikä se vaadi lainkaan vesiliitäntää. Modulaariset C50-tehoyksiköt voidaan asentaa rinnakkain, mikä helpottaa suuremman sähkötehon tuottavia asennuksia. Modulaarinen rakenne helpottaa myös huoltoa ja minimoi muulle toiminnalle aiheutuvan häiriön.

Tuotteen valmistus on saatu onnistuneesti päätökseen, ja sen koekäyttö on aloitettu 20kW nettoteholla.

Convionin tavoitteena on kaupallistaa uusi tuotteensa ja saattaa se markkinoille kiinnostuneiden yhteistyökumppaneidensa kanssa sekä edistää hajautetun energiantuotannon tulevaisuutta.

Convion kuuluu Tekesin Green Growth – Tie kestävään talouteen -ohjelmaan.

Lisätietoja

Erkko Fontell
Toimitusjohtaja
puh. +358 40 754 4389
erkko.fontell (at) convion.fi

www.convion.fi

Convion Oy

Convion on johtava polttokennojärjestelmien toimittaja, joka on sitoutunut kaupallistamaan yli 50kW teholuokan polttokennotuotteita hajautettua energiantuotantoa varten. Vuonna 2012 perustettu Convion jatkaa Wärtsilän polttokenno-ohjelmassa alkanutta SOFC-teknologiaa käyttävien polttokennojärjestelmien kehitystä ja kaupallistamista. Yrityksen ydinryhmä on vuoden 2000 jälkeen kehittänyt polttokennoteknologiaa ja koekäyttänyt useampia sukupolvia 20kW ja 50kW teholuokan polttokennojärjestelmiä joissa on hyödynnetty maakaasua, biokaasua tai metanolilla. Ensimmäisten 50kW:n yksiköiden kaupallisten versioiden on tarkoitus tulla saataville vuonna 2015.

Tapio Poutiainen