Cleantech-yritysten pilotointipäivä veti väkeä Messukeskukseen

Team Finland -toimijat ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo järjestivät tiistaina 25.8.2015 Cleantech-yritysten pilotointipäivän Helsingin Messukeskuksessa. Runsaslukuinen joukko yritysten edustajia olivat paikalla ottamassa selvää, miten uusien ratkaisujen testaamiseen voisi saada rahoitusta.

Tapahtumassa eri toimijat esittivät rahoitusinstrumenttejaan ja -ehtojaan, joiden avulla yritys voi pilotoida ja kaupallistaa uuden ratkaisunsa sekä kasvaa ja kansainvälistyä. Toimijoilla oli tarjota eri tilanteisiin tukea, lainaa, takauksia, vientitakuita ja pääomasijoituksia sekä osaamista, sparrausta ja verkostoja. Esitysten lisäksi osallistujilla oli tapahtumassa mahdollista keskustella organisaatioiden asiantuntijoiden kanssa.

Pilotointipäivään osallistui muiden joukossa Jussi Talonen Pihita Oy:stä. Yritys pyrkii muuttamaan nykyisiä talonrakennustapoja uudenlaisten rakennuskomponenttien avulla ja helpottamaan matalaenergiatalojen rakentamista. Yritys etsii nyt pääkaupunkiseudulta tonttia, johon pilottirakennuksen voisi toteuttaa.

Pilotin rahoittamiseksi Talonen oli paikalla tutustumassa erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin. "Suunnittelemme hakevamme pankkilainaa ja pilotointirahoitusta", Talonen kertoo.

Paikalla oli myös Valle Kulmala Air0 Oy:stä. Yritys valmistaa sisäilmanpuhdistimia erityisesti suuriin tiloihin, kuten toimistoihin, ostoskeskuksiin ja kuntokeskuksiin. Nyt Air0 suunnittelee pilotteja Kiinaan.

"Kiinassa sisäilman laatuun kiinnitetään paljon huomiota ja markkinat ovat suuret, minkä takia olemme tähdänneet Kiinan markkinoille jo yrityksen perustamisesta lähtien", kertoo Kulmala.

Yritys on Tekesin asiakas ja aikoo nyt hakea rahoitusta pilottia varten. "Olen ollut todella tyytyväinen Tekesin palveluihin", Kulmala kiittää.

Tapahtuman järjestivät Tekes, Horisontti 2020 -ohjelman pk-yritysrahoitus, Finnvera, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo sekä Teollisuussijoitus.

Lisätietoja


Teksti ja kuva: Kari Pietilä

 

Sanna Nuutila