Bpifrance ja Tekes käynnistivät ranskalais-suomalaisen pk-rahoitushaun

Ranskan innovaatiorahoittaja Bpifrance ja Tekes käynnistivät 2.11.2015 innovatiivisille startup- ja kasvuyrityksille suunnatun rahoitushaun EUREKA-ohjelman puitteissa.

Tavoitteena on edistää ranskalaisten ja suomalaisten yritysten innovatiivisia yhteisprojekteja ja vahvistaa yritysten liiketoimintaosaamista. Yritykset voivat myös hakea projektilleen EUREKA-hyväksyntää ja Suomessa rahoitusta Tekesistä.

Rahoitettavaksi hyväksyttyjen projektien tulokseksi odotetaan tuotteita, palveluja tai prosesseja, jotka voidaan kaupallistaa nopeasti projektin päättymisen jälkeen. Projektit kestävät korkeintaan kolme vuotta, ja niissä on mukana vähintään yksi yritys molemmista maista.

Rahoitushaku ei ole toimialakohtainen, mutta innovatiivisia yhteisprojekteja toivotaan erityisesti seuraavilta alueilta:

  • Digitalisaatio, aineeton arvonluonti, pelit
  • Elektroniikka, tieto- ja viestintäteknologia, teollinen internet
  • Bioteknologia, lääketieteelliset laitteet ja hyvinvointiin liittyvät palvelut
  • Cleantech ja kestävät ympäristö- ja energiaratkaisut
  • Älykäs teollinen tuotanto, koneet, materiaalit ja kuljetus

Jos yrityksesi on kiinnostunut osallistumaan, tutustu haun yksityiskohtiin EUREKAn hakuilmoituksesta

Lisätietoja

Jarmo Leivo, Tekes
jarmo.leivo(at)tekes.fi
puh. + 358 (0)2 95 05 56 42

Nathalie Trannois, Bpifrance
nathalie.trannois(at)bpifrance.fr
puh. + 33 (0)6 88 71 83 86

Tietoja Bpifrancesta

Ranskalainen julkinen investointipankki Bpifrance rahoittaa yrityksiä
Bpifrance rahoittaa yrityksiä lainoin, takauksin ja pääomin alkuvaiheesta aina pörssiin listautumiseen saakka. Bpifrance tukee vientitoimintaansa kehittäviä yrityksiä yhdessä Business Francen ja Cofacen kanssa, ja rahoittaa yritysten innovaatioprojekteja lainoilla ja avustuksilla. Bpifrance tarjoaa yrityksille yhteyshenkilön, joka voi reagoida nopeasti niiden rahoitustarpeisiin jokaisen kehitysvaiheen aikana.

Bpifrance toimii Ranskan valtion ja alueiden säännösten alaisena ja sen kaksi tasavertaista osakkeenomistajaa ovat Ranskan valtio ja Ranskan Caisse des Dépôts. Bpifrance aloitti toimintansa vuonna 2013 seuraavien organisaatioiden yhdistymisen tuloksena: OSEO, CDC Entreprises, FSI ja FSI Régions. Nykyään se työllistää 2200 henkilöä.

Bpifrancella on kolme tavoitetta:
• yritysten kasvuvaiheen tukeminen;
• kilpailukyvyn kehittäminen;
• yrityksiä houkuttavan toimintaympäristön kehittäminen.

Eeva Landowski