Biotaloustreffit käynnistyvät: Treffeillä etsitään bisneskumppaneita ja luodaan verkostoja

Biotaloustreffit on uusi tapa luoda kumppanuuksia ja biotalouteen perustuvaa liiketoimintaa. Syksyn aikana Biotaloustreffi-tapahtumat kokoavat yhteen yritykset ja biotalouden keskeiset toimijat viidellä paikkakunnalla ympäri Suomen.

Biotalous on yksittäisiä toimialoja huomattavasti laajempi asia ja koko yhteiskunnan läpileikkaava teema. Biotaloudessa käytetään uusiutuvia luonnonvaroja ja teknologiaa kestävällä tavalla ruoan, tuotteiden, materiaalien ja palvelujen tuottamiseen. Yhteistyötä onkin lisättävä eri toimialojen kesken, sillä eri aloilla on erilaista osaamista, jota yhdistelemällä syntyy uusia innovaatioita.

"Biotalous on jo ollut keskeisessä asemassa useassakin Tekesin ohjelmassa. Biotaloustreffit tukevat erittäin hyvin tavoitettamme olla mukana kehittämässä biotalousliiketoiminnasta uusia kasvun mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille", sanoo Tekesin Biotalouden ohjelmapäällikkö Tuula Savola.

Ensimmäiset, yrityksille suunnatut treffit järjestettiin viime helmikuussa Helsingissä. Tapahtumissa pk-yritykset voivat etsiä uusia liiketoimintakumppaneita muun muassa suuryritysten arvoketjuja täydentämään. Suuremmat yritykset voivat puolestaan löytää laitevalmistajia, teknologiatoimittajia tai raaka-ainesivuvirtojen jalostajia ja muita palveluntuottajia. Tilaisuuksissa myös rahoittajan ja valtiovallan edustajat kertovat biotalouden edistämisestä ja siihen liittyvistä rahoitusmuodoista.

Biotalous yksi hallituksen kärkihankkeista

Hallitus on valinnut biotalouden yhdeksi kärkihankkeekseen. Se lupaa biotalouteen ja puhtaisiin ratkaisuihin 300 miljoonaa euroa vuosina 2016–2018. Biotalouden ja kiertotalouden vahvistaminen edellyttää muitakin konkreettisia tekoja: investointeja yrityksiltä sekä koordinointia ja yhteistyötä. Näitä täydentävät biotalouteen kohdennettu tutkimus- ja innovaatiotoiminta, pilotointiympäristöt, kysynnän luominen uusille tuotteille ja julkisen sektorin sitoutuminen lisäämään hankinnoissaan kestäviä ratkaisuja. Biotaloustreffit on toimiva tapa yhdistää näitä toimijoita ja teemoja.


Tilaisuuksien toteutuksesta vastaavat alueelliset biotaloustoimijat, Elintarviketeollisuusliitto ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Teknologiateollisuus ry, Suomen Bioteollisuus ry, maa- ja metsätalousministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, VTT sekä Tekes.

Biotaloustreffit toteutetaan syksyn 2015 aikana seuraavilla paikkakunnilla: Kemi 1.9., Turku 15.9., Joensuu 24.9., Seinäjoki 1.10. ja Jyväskylä 5.10.

Lisätietoa Biotaloustreffi-tapahtumista

Lisätietoja

Elintarviketeollisuusliitto ry: Johtaja Marleena Tanhuanpää, 040 528 2207, marleena.tanhuanpaa(at)etl.fi

Kemianteollisuus ry: Asiamies Maija Pohjakallio, 050 595 6891 maija.pohjakallio(at)kemianteollisuus.fi

Metsäteollisuus ry: Edunvalvontapäällikkö Riikka Pakarinen, 040 580 0833, riikka.pakarinen(at)forestindustries.fi

Suomen Bioteollisuus ry: Asiamies Carmela Kantor-Aaltonen, 050 4045 166, carmela.kantor-aaltonen(at)kemianteollisuus.fi

Teknologiateollisuus ry: Asiantuntija Jouni Lind, 050 521 3305, jouni.lind(at)teknologiateollisuus.fi

VTT: Liiketoiminta-alueen operatiivinen johtaja Anu Kaukovirta-Norja, 040 525 7492, anu.kaukovirta-norja(at)vtt.fi

Tekes: Ohjelmapäällikkö Tuula Savola, tuula.savola(at)tekes.fi, 050 557 7667

 

Sanna Nuutila