Arvostetun Tsinghua-yliopiston markkinatutkimus auttoi suomalaisen ohjelmistoyrityksen Kiinan markkinoille

Pekingiläisessä Tsinghuan yliopistossa MBA-tutkintoa suorittavien alansa ammattilaisten markkinatutkimuksessa arvioitiin Rapal Oy:n tuotteiden soveltuvuutta Kiinan markkinoille. Tekesin ja Tsinghuan yliopiston ohjelma oli yritykselle monella tavalla hyödyllinen.

Tsinghua FinLab -ohjelman yhteistyö oli Rapalille kustannustehokas tapa lisätä ymmärrystä kiinalaisten kiinteistömarkkinoiden tilasta sekä liiketoimintakulttuurista. Markkinatutkimus toimi myös perustana, jolle espoolainen yritys on rakentanut Kiinan liiketoimintasuunnitelmansa.

Rapal on parhaillaan käynnistämässä toimintaa Kiinan ohjelmistomarkkinoilla ja jatkaa todennäköisesti MBA-yhteistyötä Tsinghuan yliopiston kanssa tulevaisuudessakin. Ohjelmalla voi olla kauaskantoisia vaikutuksia Rapalin liiketoimintaan.

"Kiina on suomalaisille kiinteistöalan ohjelmistoyrityksille erittäin mielenkiintoinen markkina", kertoo toimitusjohtaja Tuomas Kaarlehto.

"Kiinassa kiinteistöomaisuuden hallintaan herättäneen lähivuosina. Uskomme, että Aasiassa on ylläpitokulttuuriin siirtymisen myötä mahdollisuuksia paitsi meille, myös muille alan toimijoille."

Lue myös: Rakennetun ympäristön asiantuntijayritys lähtee maailmalle

Kaj Nordgren