Valtavalo tähtää kansainväliseen kasvuun – siirsi tuotannon Kiinasta Suomeen

Kajaanilainen LED-valoputkivalmistaja Valtavalo on koonnut rahoituspaketin kansainvälistymiseen.

Valtavalo on kerännyt keräsi 350 000 euron pääomasijoituspotin. Yrityksen mukaan rahoittajiksi valittiin suurempaa liiketoimintaa pyörittäneitä ja kansainvälistymiskuviot tuntevia tekijöitä.

Lisäksi yritys on juuri tullut hyväksytyksi Tekesin Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoituksen ensimmäiseen vaiheeseen, jonka mukana tulee muun muassa 250 000 euron tuki

“Tekesin NIY-ohjelmaan mukaan pääseminen tarkoittaa todella tiukan seulan läpäisemistä”, perustaja-toimitusjohtaja Markku Laatikainen toteaa. “Sen reunaehtoihin kuuluu muun muassa alle kuuden vuoden toiminta mutta silti jo osoitetut näytöt erittäin kunnianhimoisesta liiketoiminnasta.”

Kansainvälistyminen on Laatikaisen mukaan ollut Valtavalolle harkittu ja luonnollinen prosessi, joka on seurannut täysin automatisoidun tuotannon käynnistämistä Kajaanissa vuoden 2012 aikana. Tuolloin Valtavalo siirsi tuotannon Suomeen Kiinasta.

Ensimmäinen kansainvälistymiseen tähtäävä rekrytointi on jo toteutettu: kansainvälisistä myyntitehtävistä muun muassa Nokialla ja Elektrobitillä kokemusta hankkinut Maria Uusitalo on jo aloittanut yrityksessä vientijohtajana ensimmäisenä tehtävänään Euroopan myyntikanavien rakentaminen.

Vuonna 2008 perustettu Valtavalo teki toukokuussa 2013 päättyneenä tilivuonna 1,65 miljoonan euron ja niukasti voitollisen liikevaihdon. Kuluvana tilivuonna on tähtäimessä 50 prosentin liikevaihdon kasvu ja selvempi voitto.

Erityisesti kansainvälisen myynnin Laatikainen uskoo kasvavan 200 prosenttia jo vuoden 2014 aikana.

Josi Tikkanen