Uudella mobiilisovelluksella tavoittaa lääkärin missä ja milloin vain

Uudella suomalaisella mobiilisovelluksella pääsee lääkärin vastaanotolle videopuhelun välityksellä helposti paikasta riippumatta. Edullinen ja matalan kynnyksen sovellus säästää sekä lääkärin että potilaan aikaa. MeeDoc-sovellus on kehitetty Tekesin Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa -ohjelmassa.

Uusi mobiilisovellus vastaa moneen terveydenhoitoon liittyvään ajankohtaiseen haasteeseen. Meedoc Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kiiskilän mukaan läärisovellus on kustannustehokas ja nopea vaihtoehto esimerkiksi työterveydenhuollossa. Työntekijän ei tarvitse sairaana lähteä tapaamaan lääkäriä ja toisaalta edullinen etälääkäri pienentää työnantajan menoja. Etäkonsultoinnin mahdollisuus palvelee etenkin taajama-asukkaita ja liikuntaesteisiä.

Lääkäripalveluja voi käyttää ajanvarauksella tai päivystyksen tapaan ja niitä tarjoavat yksityiset lääkärit, erikoislääkärit ja terveyspalveluja tarjoavat yhtiöt. Kela-korvauksen jälkeen 15 minuutin kestoisen videokonsultaation hinnaksi tulee 25 euroa. Valviran vuodenvaihteessa voimaan tullut asetus mahdollistaa videoitse tapahtuvan lääkärikonsultoinnin EU- ja ETA-maihin sekä Svetsiin, mikä tuo helppoutta ulkomailla sairastaville, kuten esimerkiksi matkailijoille.
 
Sovelluksen on jo menestyksekkäästi ottanut käyttöönsä YTHS. Tutkimuksen* mukaan 74 prosentissa terveyskeskustapauksista videopuhelimen välityksellä tapahtuva lääkärikonsultaatio on riittävä potilaan hoitoon. MeeDoc palveleekin suurinta osaa lääkärille hakeutuvista potilaista yhtä hyvin kuin perinteinen vastaanottoaika. Pian MeeDocin kautta on mahdollista saada myös reseptimääräys potilaan salliessa pääsyn olemassa oleviin potilastietoihinsa.
 
Sovellus toimii tableteilla, kaikilla kameralla varustetuilla kannettavilla ja pöytäkoneilla, iPhonella sekä tulevaisuudessa myös muilla älypuhelimilla. MeeDocin voi ladata iOS-laitteeseen Appstoresta tai sitä voi käyttää osoitteessa www.meedoc.fi.

Tekes on ollut mukana rahoittamassa MeeDocin kehityshanketta, joka kuului Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa -ohjelmaan.”Tekesin mukaan tulo mahdollisti tiimille täyspainoisen keskittymisen MeeDocin kehittämiseen, ja olemme siitä erittäin kiitollisia", sanoo toimitusjohtaja Mikko Kiiskilä.

Lisätietoja

Outi Salo,  Sugar Helsinki, puh. 040 0282 556, outi(at)sugarhelsinki.com
MeeDoc Labs, Aleksi Seppo, puh. 0400 513 304, aleksi(at)meedoc.com

*Timonen, O. 2004 Lääkärin etävastaanotto perusterveydenhuollossa. Väitöstyö. Oulun yliopisto.