Tiedonhävittäjä Blancco jatkaa brittiomistuksessa

Kovassa kasvussa olevan joensuulaisen Blanccon työpaikat pysyvät Suomessa. Myös nimi, brändi ja organisaatio säilyvät ennallaan. Tekes on ollut merkittävässä roolissa yrityksen menestystarinassa.

Brittiläinen ulkoistuspalvelujen globaali tarjoaja Regenersis hankki 31.3.2014 Blanccon koko osakekannan 60 miljoonan euron hinnalla. Blanccon toiminta itsenäisenä tytäryhtiönä jatkuu kuten ennenkin ja toimitusjohtajana jatkava Kim Väisänen vakuuttaa yhtiön työpaikkojen pysyvän Suomessa. Todennäköisesti jopa lisääntyvän.

Blancco on tiedonhävityksen globaali markkinajohtaja ja maailman sertifioiduin ratkaisu alallaan. Asiakkaina on mm. NATO, Yhdysvaltain puolustusministeriö sekä Iso-Britannian, Saksan, Ruotsin ja Puolan puolustusorganisaatiot.

"Blancco on muuttunut 17 vuodessa pohjoiskarjalaisesta pienyrityksestä globalisaation mannekiiniksi. Henkinen kotimme säilyy Joensuussa. Saavutimme nyt yhden välietapin matkallamme, joka jatkuu vähintäänkin yhtä vauhdikkaana", Väisänen kertoo.

"Kiitän kaikkia, jotka ovat vuosien aikana uskoneet Blanccoon ja liiketoimintaideaamme, kannustaneet meitä ja tukeneet henkisesti tai taloudellisesti. Ilman vahvaa paikallista tukea Blancco ei olisi kasvanut nykyiseen, noin 130 työntekijän kokoonsa."

"Tekes on ollut rahoittamassa meitä alusta alkaen eikä Blanccoa olisi ilman Tekesiä", Kim Väisänen kiittää. Tekes on rahoittanut Blanccon tutkimusta ja tuotekehitystä. Yritys on myös osallistunut kahdesti Global Access Program GAP -ohjelmaan kehittääkseen kansainvälistä liiketoimintaosaamista UCLA:n huippuyliopiston MBA-opiskelijoiden kanssa.

Lue lisää

Blancco: Tasaista kasvua tietoa hävittämällä

Kaj Nordgren