Tekes vieraili Fujitsulla

Tekes ja Fujitsu kutsuivat johtamisesta ja työelämästä kiinnostuneet kuulemaan kokemuksia Lean-ajattelun ja toimintamallin käytännöistä Fujitsulla.

Aamukahvitapahtuma keräsi Fujitsun Valimolla sijaitseviin tiloihin runsaan joukon kiinnostuneita kuulemaan, miten toimintamalli haastaa perinteisen johtamisen ja ottaa mukaan jokaisen työntekijän.

Asiakaslähtöinen Lean-ajattelu on noussut yhdeksi vahvaksi kehittämisen teemaksi ja tuottavuuden lähteeksi Tekesin Liideri-hankkeissa. Fujitsu on menestyksekkäästi kehittänyt toimintaansa Lean-toimintaperiaatteiden mukaisesti. Tästä vahvistuksena Fujitsu Finland Oy palkittiin marraskuussa 2014 Excellence Finland -laatupalkinnolla.

Fujitsun toimintamallia ja kokemuksia olivat kertomassa Jussi Tolvanen ja Mervi Uppa. Fujitsulla koetaan Leanin olevan pitkäjänteistä kehitystä, se ei tule valmiiksi päivässä, kuukaudessa eikä vuodessakaan. Se vaatii vuosien työstöä ja valmista siitä ei varmaan koskaan tule, sillä aina on kehitettävää. Fujitsulla Lean-työskentely on käynnistelty jo vuonna 2008, mutta todelliseen vauhtiin se on otettu 2009.

 

Seuraavaksi tavataan Neste Oililla

Neste Oil on onnistunut uudistumaan radikaalisti. Perinteisestä öljynjalostajasta on kehittynyt moderni kestävän kehityksen puolestapuhuja ja uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntäjä, samalla tehden toimintakulttuuriin liittyvää uudistamista. Tule mukanamme vierailulle Neste Oilille keskiviikkona 14.tammikuuta. Ilmoittaudu mukaan

 

Mikä on Tekes tulee kylään -vierailu?

Tekes vierailee organisaatioissa, joissa on toteutunut jollakin mielenkiintoisella tavalla johtaminen, toimintatavat, työkulttuuri tai ympäristö. Uskomme hyvien käytäntöjen jakamisen voimaan. Vierailut ovat osa Suomi tarvitsee 5 000 000 johtajaa -kampanjaa.

 

Miia Linnusmaa