Tekes on käynnistämässä ohjelmia digitaalisuuden hyödyntämiseksi

Digitaalisuus on uusissa ohjelmissa ratkaisevassa asemassa, kun yritykset uudistuvat ja hakevat kansainvälistä kasvua. Ohjelmista tehdään käynnistyspäätös lokakuussa.

Teollisen internetin ohjelma kannustaa yrityksiä toimialasta riippumatta luomaan kokonaan uudenlaisia liiketoimintamalleja ja palveluja digitaalisuuden avulla. Terveyttä biteistä -ohjelman tavoitteena on nostaa Suomi digitaalisen terveyden keskittymäksi, jossa kasvaa ja kehittyy kansainvälisesti menestyviä yrityksiä. 5thGear-ohjelman tavoite on pitää Suomi langattoman teknologian osaamisen huipulla. Maana, jossa uusia ratkaisuja pilotoidaan ja houkutellaan ulkomaisia investointeja.

Suomessa on useita rohkaisevia esimerkkejä digitaalisuuden hyödyntämisestä, mutta niitä tarvitaan lisää paljon ja heti. Mekitec tuo älyä elintarvikkeiden laadunvalvontaan ja CyberLightning visualisoi erilaisten sensorien tuottaman datan. Greenled siirsi LED-valaistusratkaisujen tuotannon takaisin Kiinasta Suomeen ja kehittää niitä entistä älykkäämmäksi. Enevo mullisti jätteenkeräyksen sensoreillaan.

Tekesin rahoitushaussa, www.tekes.fi/digitaalisuus, etsitään nimenomaan vastaavia uusia digitaalisuutta hyödyntäviä menestystarinoita. Haku on auki 16.10. saakka.

"Digitaalisuus ei tunne toimialarajoja eikä odottele ketään. Aika on tässä ja nyt. Suomen vahva ICT-osaaminen on valttikortti, joka meidän pitää ymmärtää ja osata käyttää. Kaivakaa käyttämättä jääneet tuotekehitysideat kaapista, tehkää jotain uudenlaista, kokeilkaa ja pilotoikaa. Pannaan kulut puoliksi", kannustaa Tekesin pääjohtaja Pekka Soini.

Ohjelmien laajuudeksi arvioidaan 300 miljoonaa euroa, josta Tekesin osuus on noin 150 miljoonaa.

Tekes on myös käynnistämässä kampanjaa, jossa rohkaistaan pk-yrityksiä palkkaamaan digitaalisen liiketoiminnan osaaja parantamaan tuottavuutta ja kilpailukykyä. Tekes voi maksaa puolet työntekijän palkasta määräajan (6-12 kk). Tavoitteena on työllistää digiosaajat pysyvästi.

Lisätietoja

Teollinen internet
Marko Heikkinen
p. 050 5577 773
marko.heikkinen (at) tekes.fi

Terveyttä biteistä
Auli Pere
p. 050 5577 799
auli.pere (at) tekes.fi

5thGear
Mika Klemettinen
p. 050 5577 647
mika.klemettinen (at) tekes.fi

Lue myös

Elinkeinoministeri Vapaavuori: Tekesin suurohjelmista uuden kasvun aineksia Oulun seudulle

Kaj Nordgren