Tekes on avannut rahoitushaun terveys- ja hyvinvointiteemaisille projekteille

Uudella rahoitushaulla tavoitellaan suomalaisen terveys- ja hyvinvointialan uudistumista ja kasvua. Mukana on myös yhteistyökokeilu, jossa Tekes rahoittaa Suomen Akatemian rahoittamien tutkimusprojektien kaupallista hyödyntämistä.

Suomalaisen terveys- ja hyvinvointialan uudistumista ja kansainvälistä kasvua

2.12. avautunut rahoitushaku koostuu kahdesta osiosta. Yhdessä osiossa Tekes pyytää ehdotuksia tutkimus- ja kehitysprojekteiksi, joilla tavoitellaan suomalaisen terveys- ja hyvinvointialan uudistumista ja kansainvälistä kasvua. Osiossa rahoitetaan

  • elinkeinoelämän kanssa verkottuneita monitieteisiä tutkimusprojekteja, jotka toteutetaan tutkimusorganisaatioissa (yliopistot, tutkimuslaitokset ja ammattikorkeakoulut).
  • yritysten ja tutkimusorganisaatioiden rinnakkaishankekokonaisuuksia.
  • yritysten ja yritysryhmien projekteja.

Tieteen tulosten kaupallista hyödyntämistä

Toinen haun osio on Tekesin ja Suomen Akatemian yhteistyökokeilu, jossa Tekes pyytää ehdotuksia projekteiksi,  joilla edistetään Suomen Akatemian rahoittaman huippututkimuksen ja elinkeinoelämän vuorovaikutusta ja tieteen tulosten kaupallista hyödyntämistä.

Hyöty irti myös Tekesin ohjelmista

Rahoitettavia projekteja voidaan liittää Tekesin käynnissä oleviin ohjelmiin, esimerkiksi Terveyttä biteistä -ohjelmaan, joka tarjoaa osallistujille verkottumis- ja kansainvälistymispalveluja ja infotilaisuuksia sekä kotimaista ja kansainvälistä näkyvyyttä.

Tässä haussa ei rahoiteta julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajien kehittämishankkeita. Julkisten palvelujen tarjoajat voivat olla tutkimusprojekteissa hyödyntäjinä ja osarahoittajina.

Tarkemmat hakuohjeet ovat hakuilmoituksessa.

Hakuaika on 02.12.2014‒26.02.2015.

Lisätietoja

Infotilaisuus 10.12.2014 klo 8.30 -13.00 Helsingissä 

Sparrauspäivä 21.1.2015
Tekes järjestää tilaisuuden, jossa hakijat voivat käydä lyhyitä kahdenkeskisiä sparraus- ja palautekeskusteluja Tekesin asiantuntijoiden kanssa. Ohjeet tapaamisajan varaamiseen julkaistaan myöhemmin Tekesin verkkosivuilla.

Yritysasiakkaiden, jotka asioivat Tekesin kanssa ensimmäistä kertaa, on hyvä lähteä liikkeelle Tekesin tunnustelupalvelusta. Palvelusta löytyy mm. hyödyllistä tietoa Tekesin rahoituksen edellytyksistä. Asiantuntijamme soittaa viikon sisällä tunnustelulomakkeen saapumisesta Tekesiin.

Pia Mörk