Team Finland vie suomalaisia terveys- ja hyvinvointialan yrityksiä ja päättäjiä Health 2.0 -matkalle USA:han

Sitra ja Tekes vievät tällä viikolla yli sadan osallistujan yritys- ja päättäjäjoukon USA:han verkottumaan ja hakemaan uusia markkinoita. Matkalla tehdään Team Finland -brändin voimin tunnetuksi suomalaista eHealth- ja genomiikkaosaamista sekä houkutellaan uusia toimijoita ja sijoituksia Suomeen.

Suomalaisilla terveys- ja hyvinvointialan yrityksillä on erinomaista osaamista ja niillä on hyvät mahdollisuudet menestyä maailmalla, kunhan ne löytävät oikeat kumppanit, osaavat kertoa itsestään oikealla tavalla ja pääsevät tekemään sen oikeissa paikoissa.

Sitra ja Tekes ovat rakentaneet Health 2.0 -matkasta yhteistyössä muiden Team Finland -toimijoiden kanssa konseptin, jolla helpotetaan terveys- ja hyvinvointialan yritysten pääsyä USA:n markkinoille. Yritysten olisi yksin huomattavasti työläämpää päästä samoihin tuloksiin yhtä nopeasti.

Yrityksille ovia auki, päättäjille benchmarkia

Ensimmäinen verkottumis- ja konferenssimatka tehtiin viime vuonna Kaliforniaan. Tänä vuonna New Yorkiin ja Kaliforniaan suuntautuvaa matkaa on edeltänyt suomalaisyritysten valmennus, mikä jatkuu matkan aikana. Suomalaisia autetaan ymmärtämään USA:n markkinadynamiikkaa sekä saamaan verkostoja, asiakkaita ja sijoituksia sekä esittelemään osaamistaan. Valitulle yritysjoukolle tarjoutuu matkan aikana monia esiintymismahdollisuuksia eri yleisöille pitchaus-tilaisuuksissa ja Health 2.0 -konferenssin Team Finland -näyttelyosastolla.

Viime vuonna tehdyllä vastaavalla matka oli tarkoitettu yrityksille, mutta tänä vuonna mukana on myös julkisen terveydenhuollon päättäjiä. Matkalla on tilaisuus tehdä vertailua amerikkalaisten ja suomalaisten terveydenhuollon parhaiden käytäntöjen välillä.

Tyytyväisiä asiakkaita

Terveydenhuollon palvelumuotoiluun erikoistunut Kaufmann Agency on yksi viime vuoden matkalle osallistuneista yrityksistä. Heidän matkasta saamansa hyöty on konkretisoitunut uutena strategiana, kumppanuutena amerikkalaisen IT-yhtiön kanssa sekä uuden tytäryrityksen perustamisena Suomeen. Kaufmannin edustajat ovat lähdössä matkalle myös tänä vuonna.

"Viime vuoden matkalla oli aivan keskeinen vaikutus Kaufmannin strategian päivittämiseen ja uuden kasvun luomiseen Pohjoismaissa. Samalla se rohkaisi meitä perustamaan pitkään haaveena eläneen syöpäpotilaiden toipumisen seurantaan erikoistuneen start-up-yrityksen, Adelmannin. Sen kehittämä mobiilipalvelu Noona saadaan Suomessa testikäyttöön jo lähiviikkoina. Olemme todella kiitollisia siitä, että valtion Team Finland -toimijat tarjoavat tällaista ainutlaatuista palvelua kasvua ja kansainvälistymistä hakeville yrityksille. Tämä matka on meille tärkeä inspiraation ja verkostoitumisen lähde – yksi vuoden kohokohtia", sanoo Jani Ahonala Kaufmann Agencyltä.

Aitoa Team Finland -henkeä

Team Finland -brändin alla järjestetyn matkan pääjärjestäjät ovat Sitra ja Tekes. Vuoden 2014 matkan ohjelman järjestämiseen ovat osallistuneet hyvässä yhteistyössä myös New Yorkissa toimiva Suomen pääkonsulaatti ja Kalifornian Team Finland -tiimi. Valmennus- ja järjestelypalveluita on hankittu AmCham Finlandilta. Health 2.0 -konferenssin Team Finland -näyttelyosaston koordinoinnista vastaa Helsinki Business Hub.

Lisätietoja

Johtaja Antti Kivelä, Sitra
Puh. 040 4827 435, antti.kivela (at) sitra.fi

Johtava asiantuntija Tuula Tiihonen, Sitra
Puh. 040 160 9070, tuula.tiihonen (at) sitra.fi

Johtaja Minna Hendolin, Tekes
Puh. 050 5577 665, minna.hendolin (at) tekes.fi

Johtaja Pekka Kahri, Tekes
Puh. 050 5577 684. pekka.kahri (at) tekes.fi

Twitter: #FinlandHealth
Matkan ohjelma

Pia Mörk