Team Finland-verkosto muuttaa Helsingin Ruoholahteen

Finnvera, Finpro, Tekes ja Suomen Teollisuussijoitus muuttavat saman katon alle työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitaloon Helsingin Ruoholahteen. Tekes ja Finnvera muuttavat uusiin toimitiloihin vuonna 2016. Teollisuussijoituksen siirtyminen tapahtuu hieman myöhemmin. Myös työ- ja elinkeinoministeriön, ulkoasiainministeriön ja valtioneuvoston kanslian Team Finland -toimijoille tulee taloon yhteiset työtilat.

Työ- ja elinkeinoministeriö oikeutti 17.12.2014 Tekesin tekemään toimitiloja koskevan vuokrasopimuksen ajalle 1.10.2016–30.9.2023 Ilmarisen kanssa, jonka pääkonttorissa Porkkalankatu 1:ssä tilat sijaitsevat.

"Yhteisestä talosta tulee koko Team Finland -verkoston kohtauspaikka. Talo helpottaa yhteistyötä innovaatiorahoituksessa ja kansainvälistämisessä. Asiakkaat saavat palvelunsa yhdestä paikasta. Toiminnallisen lisäarvon lisäksi yhteiset tilat tuovat myös merkittävän säästön vuokramenoissa", elinkeinoministeri Jan Vapaavuori toteaa.

Tekesin toimitilat ovat Länsi-Pasilassa, Finnveran ja Suomen Teollisuussijoituksen Helsingin ydinkeskustassa. Finpron pääkonttori on jo nyt tulevassa Team Finland -talossa. Taloon tulee työtilat yhteensä noin 600 henkilölle, joista noin 50 paikkaa varataan yhteiskäyttöön ja taloon mahdollisesti myöhemmin muuttaville Team Finland -toimijoille.

Kolmen toimijan yhteinen hanke muuttaa saman katon alle käynnistyi jo vuonna 2011. Viime keväällä tehdyn kartoituksen perusteella tarkempaan tarjousmenettelyyn valittiin kolme kohdetta, joista Porkkalankatu 1 valikoitui kokonaistaloudellisesti parhaaksi.

Team Finland kokoaa yhteen kaikki valtiorahoitteiset palvelut ja organisaatiot, jotka tukevat yritysten kansainvälistymistä ja kasvua. Verkosto tarjoaa muun muassa tietoa eri markkinoiden mahdollisuuksista, neuvontaa kansainvälistymisen eri vaiheisiin, rahoitusta sekä tukea verkostojen, yhteiskuntasuhteiden ja näkyvyyden luomiseen.

www.team.finland.fi

Lisätiedot:
ylijohtaja Petri Peltonen, TEM, p. 050 626 63
elinkeinoministerin erityisavustaja Laura Manninen, puh. 050 361 7511

 

 

Miia Linnusmaa