Suomen pelialan kerma palkittiin

The Finnish Game Awards -gaala palkitsi vuoden 2013 parhaat kotimaiset pelit, vuoden ilmiön ja vuoden tulokkaan.

Ensimmäistä kertaa Suomen pelinkehittäjät ry:n toimesta järjestetyssä The Finnish Game Awards -gaalassa palkittiin nyt ensimmäistä kertaa pelkästään suomalaisia pelejä ja pelinkehittäjiä.

Vuoden 2013 suomalaisen pelin teki Housemarque Resogunillaan. Tuomaristona toiminut Suomen pelinkehittäjien hallitus perusteli valintaansa seuraavasti:  "Vuoden suomalainen peli todistaa, että tälläkin alalla yritys voi elää, kukoistaa ja menestyä hyvin pitkään. Se todistaa myös sen, että pelinteon perusarvot voi hallita joko hyvin tai loistavasti. Vuoden suomalainen peli on omalla alustallaan arvostelumenestys, jota pelaava yleisökin rakastaa."

Housemarque kehittää Tekesin Skene-peliohjelmassa mm. uuden konsolisukupolven pelimoottoria ja globaalia palvelininfrastruktuuria.

Vuoden 2013 suomalainen tulokas -palkinto meni Facepalm Gamesille, joka jatkaa Suomen perinnettä pienten ja lahjakkaiden kehittäjien ja lahjakkaiden kehittäjätiimien maana. Vuoden 2013 suomalainen peli-ilmiö oli Theory Interactiven saama yhteisörahoitus Reset-pelilleen. Tuomaristo totesi Resetin olevan todiste siitä, että yhteisörahoitus on peliyrityksillekin realistinen vaihtoehto.

”Peliala on noussut ripeästi Suomen kulttuuriviennin veturiksi nopeasti kasvavan pelinkehittäjäjoukon siivittämänä. Siksi on luonnollista, että ala saa vihdoin oman pelien tekijöihin ja pelien tekemiseen keskittyneen gaalansa muiden kulttuurialojen tavoin”, toteaa Suomen pelialan keskuksen Neogamesin johtaja ja Skene-ohjelman koordinaattori KooPee Hiltunen.

Lue lisää

Kaj Nordgren