Suomeen uusi 50 miljoonan euron rahasto

Inventure on perustanut uuden varhaisen vaiheen teknologiayhtiöihin sijoittavan 50 miljoonan euron pääomarahaston.

Inventure II -rahaston sijoittajia ovat Euroopan investointirahasto EIF, Kasvurahastojen Rahasto, Sandvik Eläkesäätiö, Suomen Teollisuussijoitus ja Sitra, joiden lisäksi mukana on yksityisiä instituutioita ja sijoittajia. Rahastoon kerätään vuoden 2014 aikana lisää pääomia rahaston 75 miljoonan euron tavoitekokoon saakka.

Inventure II -rahasto sijoittaa noin 20 teknologiayhtiöön Suomessa ja lähialueilla. Inventuren aiemman rahaston tavoin Inventure II -rahasto tekee sijoituksia sekä laite-, komponentti- ja materiaaliyhtiöihin että mobiili- ja ohjelmistoyhtiöihin. Esimerkkejä Inventuren laite- ja komponenttiyhtiöistä ovat Canatu, Valon Lasers, Merus Power ja Beneq. Mobiili- ja ohjelmistoyhtiöitä ovat muun muassa Rightware, Conmio, Thinglink, Freespee, WOT Services ja Miradore.

Iso osa Inventuren sijoituskohteita on saanut Tekes-rahoitusta. Osa yrityksistä on saanut myös Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoitusta, jonka tavoitteena on vauhdittaa lupaavien kasvuyritysten kansainvälistymistä. Rahoituksella pyritään edesauttamaan myös sitä, että yritykset saavat lisää rahaa yksityisiltä sijoittajilta, kuten Inventurelta.

”Lisäämme merkittävästi sijoituksiamme suomalaisiin menestystarinoihin. Kovan luokan yrittäjiä ja huippuinnovaatioita on paljon tarjolla. On upea aika rakentaa Inventure II -rahastoon uusi joukko kansainvälisiä, kilpailukykyisiä ja tuottoisia kasvuyhtiöitä”, toteaa Inventuren toimitusjohtaja Sami Lampinen.

Inventuren sijoituksia tekevät Sami Lampinen, Timo Tirkkonen, Tuomas Kosonen ja Fei Xu. Inventure toimii Helsingissä ja Shanghaissa.

Josi Tikkanen