Suomalaisyritys MasterCardin kiihdyttämöohjelmaan

Kiihdyttämö avaa Meontrust Oy:lle maailmanlaajuiset pankki- ja maksukorttimarkkinat.

Luottoyhtiö MasterCard valitsi 300 globaalin ehdokkaan joukosta seitsemän kaikkein lupaavinta startuppia ja toi yrittäjät Dubliniin innovaatiokeskukseensa kahdentoista kuukauden ohjelmaa varten. Joukossa on suomalainen Meontrust Oy. Ohjelma avaa Meontrust Oy:lle maailmanlaajuiset pankki- ja maksukorttimarkkinat.

Aiemmin Meontrust Oy:n MePIN-teknologiaa on käytetty muun muassa verkkopelejä ja Bitcoin-vaihtopörssejä.

Kuluttajien verkkomaksuja ja -kirjautumisia suojaava MePIN-teknologia mahdollistaa turvallisen ja salatun tunnistautumisen ja maksujen hyväksymisen pelkästään yhdellä applikaatiossa tehtävällä painalluksella, käyttäjän PIN-koodilla tai sormenjäljellä sitä tukevissa laitteissa. Lisäksi aina kun käyttäjän maksukorttia käytetään, hän saa siitä tiedon laitteeseensa ja näin mahdollisuuden estää mahdolliset väärinkäytökset.

“Maksukorttipetokset ovat maailmalla valtava ongelma. Nykyiset pankkien ja maksukorttiyhtiöiden käytössä olevat turvaratkaisut ovat kömpelöitä ja hitaita, minkä takia verkkokaupat ja maksupalvelut eivät usein halua niitä käyttää” kertoo Meontrust Oy:n toimitusjohtaja Markku Mehtälä.

MePIN -teknologiaa on kehitetty vuodesta 2010 lähtien.  Tähän mennessä yhtiö on kerännyt yhteensä 1,9 miljoonan euron sijoittajilta ja innovaatiokeskus Tekesiltä.

Tekesin rahoitus startupeille

Josi Tikkanen