Suomalaisteknologiaa brittilasten varhaiskasvatukseen

Englantilainen Parenta hankki yksinoikeudella oululaisen While On The Moven ohjelmiston parantaakseen tiedonkulkua päiväkodin ja vanhempien välillä ja lasten läsnäolon valvomiseen.

While On The Moven NFC-kosketusteknologiaa (Near Field Communication) hyödyntävän Daisy-palvelun avulla päiväkodit voivat valvoa lasten läsnäoloa ja hoitoaikojen toteutumista ja keskittää vapautuvat resurssit lasten opetukseen. Vanhemmat voivat seurata netistä, kuinka suuri osa sovituista tunneista on jo käytetty. Säästöt perheille yhtä lasta kohti voivat olla 40-50 euroa kuukaudessa.

Vuonna 1999 perustettu Parenta tarjoaa varhaiskasvatuspalveluja, kuten raportointijärjestelmiä ja laskutusta. Nyt tuotevalikoima laajenee Daisyn mobiilitoiminnoilla. Hankinnassa painoivat Daisyn asema vakiintuneena tuotteena ja sen erinomainen maine.

While On The Move kehitti palveluaan eurooppalaisessa tutkimus- ja kehitysyhteistyöprojektissa Smart Urban Spacessa osana ITEA 2 -ohjelmaa, jonka rahoitus haetaan Suomessa Tekesin kautta. Ulkomaiset partnerit tekivät koemarkkinointia ja tunnusteluja omien maidensa päiväkodeissa. Tekes on rahoittanut While On The Moven tuotekehitystä mm. sulautetun tietotekniikan Ubicom-ohjelmassa.

Lue myös: Parempi päivä piltille

Kuva: While On The Move

Kaj Nordgren