Suomalaiselle opetusteknologiayritys SkillPixelsille 1,65 miljoonan euron rahoitus

Suomalainen opetuspelejä valmistava peliyhtiö SkillPixels on saanut päätökseen 1,65 miljoonan euron rahoituskierroksen. Rahoituspaketissa on mukana yksityisiä sijoittajia 1,1 miljoonan euron edestä sekä Tekes Nuoret innovatiiviset yritykset (NIY) -rahoituksella. SkillPixels on mukana Newentures Vigo -kiihdyttämöohjelmassa.

"Ensimmäistä kertaa Suomen maailmanlaajuisesti tunnustetut vahvuudet, koulutus, pelit ja oppimisanalytiikka, yhdistetään. Nämä kolme osa-aluetta yhdistämällä tavoitteenamme on tarjota lapsille uusia työkaluja oppimiseen", kertoo SkillPixelsin toimitusjohtaja Kristoffer Rosberg. "Rahoitus mahdollistaa meille virtuaalikoulun kehittämisen. Tärkeimmät kouluaineet yhdistämällä rakennamme motivoivan, lapsiystävällisen ja pelimekaniikkaa hyödyntävän opetusformaatin."

SkillPixelsin ensimmäinen peli SmartKid™ on suunnattu esikoululaisille ja peruskoulun 1.-2.-luokkalaisille. Pelissä on yhteensä 100 tasoa, jotka vastaavat Suomen virallista matematiikan opetusohjelmaa.

SkillPixelsin 10 henkilön innovatiivinen tiimi koostuu pelikehittäjistä, opettajista, psykologeista ja tekoälyasiantuntijoista. Yhtiön ensimmäinen peli palkittiin eOppimiskeskus ry:n järjestämässä kilpailussa vuonna 2013 Suomen parhaana digitaalisena oppimispelinä ja se sai Suomen Paras Mobiilipalvelu -tittelin. Keväällä 2014 SmartKid Maths palkittiin myös Microsoftin App Awards -kilpailussa parhaana sovelluksena koulutus-kategoriassa. SmartKid™ on ollut esittelyssä (Featured) iTunes App Storen Best New Apps & Games for Kids -kategoriassa 79 maassa.

"SkillPixelsin virtuaalikoulun tuotteet ja ratkaisut perustuvat yli 10 vuoden tutkimukseen. Käytämme muun muassa vertaisoppimismenetelmää, joka edesauttaa motivaatiota ja kannustaa ottamaan selvää. Sen sijaan, että peli opettaa lasta, lapsi opettaa pelissä virtuaalista pelihahmoa", SkillPixelsin perustaja ja johtava tutkija Harri Ketamo kertoo.

SkillPixels kehittää parhaillaan seuraavia SmartKid™-tuoteperheen pelejään.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Kristoffer Rosberg
kristoffer (at) skillpixels.com
Puh. 040 8612 805

Vuonna 2011 perustettu SkillPixels on opetuspelejä kehittävä suomalainen tutkimuspainotteinen opetusteknologiayritys. SkillPixelsin ensimmäinen peli SmartKid™ julkaistiin vuonna 2013. SkillPixelsin tiimi koostuu pelikehittäjistä, opettajista, psykologeista ja tekoälyasiantuntijoista. SkillPixelsin tavoitteena on kasvaa maailman suurimmaksi virtuaalikouluksi.

www.skillpixels.com
www.facebook.com/Skillpixels
http://twitter.com/SkillPixels

Tekesin Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitusohjelma

Pia Mörk