Suomalainen lääkeyhtiö listautuu ja keräsi mittavan pääoman

Lääkekehitysyhtiö Herantis Pharma listautuu pörssiin. Kyseessä on ensimmäinen lääkealan yrityksen listautuminen Suomessa sitten vuoden 2000.

Herantis Pharma keräsi listautumisannissaan noin 14,5 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Kaupankäynti yhtiön osakkeella alkaa Helsingin pörssin First North -listalla kesäkuussa. Noin 1,4 miljoonalla osakemerkinnällä yritys sai yli 400 uutta osakkeenomistajaa.

Herantis Pharma tuo varhaisen kehitysvaiheen tutkimuslöydöksiä kliinisiin lääketutkimuksiin ja pyrkii kehittämään niistä uusia lääkkeitä. Yritys keskittyy sairauksiin, joihin ei tunneta lääkehoitoja tai tunnetut hoidot eivät ole riittävän hyviä, kuten kuivasilmäisyys ja Parkinsonin tauti.

"Tekesin panos on pitkään ollut keskeinen sekä Hermo Pharmassa että Laurantis Pharmassa, jotka nyt yhdistyivät Herantis Pharmaksi. Tekes tuki aikanaan jo Hermo Pharman perustamiseen johtanutta tutkimustyötä, ja viime vuosina Tekes on myöntänyt tuotekehityslainoja yhtiöiden kliinisten tutkimusten valmisteluun. Hyviä esimerkkejä ovat Herantiksen CDNF-proteiini ja Lymfactin-geeniterapia. Niiden tuotanto ihmiskokeisiin kelpaaviksi lääkeaineiksi on Tekesin lainojen ansiosta pystytty tekemään Suomessa tärkeänä valmisteluvaiheena ennen varsinaisia kliinisiä tutkimuksia", kiittelee toimitusjohtaja Pekka Simula.

Lue lisää

Kaj Nordgren