Startup-yritys: Näin saimme asiakkaat mukaan tuotekehitykseen

Oululainen Spektikor Oy on saanut lääkelaitehyväksynnän EKG-ilmaisimen uudistetulle versiolle.

Spektorin tuote

Uudessa tuoteversiossa syke ilmoitetaan numeroilla sekä normaali syketaajuus sinisellä valolla. Lisäksi tuotteessa on parannettu vesitiiviyttä, käyttölämpötila-alueita, varastointiaikaa ja staattisen sähkön aiheuttamien häiriöiden sietoa.

Spektikorin toimitusjohtaja Kari Kivistö kertoo, että tuotteen aiemman version pohjalta yritys sai paljon palautetta, jonka pohjalta tuotteen uusia ominaisuuksia kehitettiin.

”Vaikka ensimmäinen tuotteemme sai paljon huomiota ja myyntiä, sen tärkein anti oli kuitenkin asiakaspalaute. Laajalla koekäyttäjien joukolla saimme asiakkaat mukaan tuotekehitykseen. Tärkeimmät vaatimukset nousivat kuin itsestään esiin, emmekä mitenkään olisi pystyneet näitä keksimään pelkällä insinöörivoimalla”, Kivistö sanoo.

Hoitoalan ammattilaisten käyttöön tarkoitettua laitetta on tilattu jo useisiin sairaanhoitopiireihin ja puolustusvoimille.

"Laite kiinnitetään potilaan rintaan, ja vilkkuva valo ilmaisee potilaan sykkeen ja numeronäytöstä voi vielä tarkistaa tarkan syketaajuuden. Tuote säästää hoitajien aikaa, kun heidän ei enää tarvitse tunnustella potilaan sykettä fyysisesti”, kertoo Kivistö.

Vanhassa versiossa ei ollut numeronäyttöä, joka kertoo syketaajuuden.

Sykeindikaattorin kehittämisessä ovat olleet mukana Oulun yliopistollinen sairaala, Puolustusvoimat ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan yksikkö sekä Tekes ja Keksintösäätiö. Tuotteen tuotanto on aloitettu Oulun Teknologiakylässä.

Tekesin rahoitus startupeille

Josi Tikkanen