Startup keräsi miljoonapotin kasvuun

Suomalainen startup Nosto on kerännyt kasvurahoitusta neljä miljoonaa euroa.

Rahoituskierrosta johti uutena sijoittajana kansainvälinen pääomasijoittaja Wellington Partners. Rahoituskierrokselle osallistuivat myös aiemmat sijoittajat Open Ocean Capital ja SanomaVentures.

Myös Tekes on rahoittanut Nostoa Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoituksella, joka pyrkii tukemaan erittäin lupaavien suomalaisyritysten pääsyä vauhdikkaaseen kasvuun.

“Arvostetun kansainvälisen pääomasijoittaja Wellington Partnersin mukaantulo validoi osaltaan strategiaamme ja teknologiaamme, sekä mahdollistaa jatkuvat panostukset innovaatioon, teknologiaan, tiimiin ja liiketoimintamme laajentamiseen”, sanoo Noston toimitusjohtaja Juha Valvanne.

Markkinointiautomaatiota verkkokaupoille

Helsingissä vuonna 2011 perustettu Nosto kehittää pilvipalveluna tarjottavaa markkinointiautomaation ratkaisua verkkokaupoille. Palvelu analysoi kävijöiden käyttäytymistä verkkokaupassa ja tarjoaa kullekin vierailijalle henkilökohtaisen ostokokemuksen. Noston avulla kauppiaat parantavat konversiota, asiakasuskollisuutta ja verkkokaupan tuottoa tarjoamalla entistä paremman ostokokemuksen asiakkailleen.

Nosto lanseerasi viime syksynä ensimmäisenä maailmassa markkinoille palvelun, jonka mikä tahansa verkkokauppa voi ottaa itsepalveluna käyttöön ilman käyttöönottokustannuksia.

Palvelun julkistamisen jälkeen Nosto on kolminkertaistanut henkilöstömääränsä, viisinkertaistanut myyntinsä, ja rekrytoinut uusia työntekijöitä tiimiinsä muun muassa Googlelta, Amazonilta ja muilta maailmanlaajuisilta sähköisen kaupankäynnin johtavilta yrityksiltä.

Nosto on tällä hetkellä käytössä kansainvälisesti jo yli 1200:ssa verkkokaupassa ja 30 maassa. Toimipisteitä Nostolla on Helsingin lisäksi Tukholmassa, Lontoossa ja Berliinissä. Asiakaskuntaan kuuluu kansainvälisiä brändejä kuten LUSH, Bauhaus, Intersport, Björn Borg, Glamloop, MQ, Iconic, Indiska, Flight Club ja Philips.

Wellington Partners on eurooppalainen pääomasijoittaja, joka hallinnoi noin 800 miljoonan euron sijoitussitoumuksia.

"Wellingtonin strategiana on investoida poikkeuksellisen lupaaviin eurooppalaisiin ohjelmistoalan yrityksiin auttaaksemme niitä laajentumaan globaalisti. Meillä on aikaisempia sijoituksia alalta ja laajaa kokemusta sähköisestä kaupankäynnistä, analytiikasta ja tiedonlouhinnasta”, toimitusjohtaja Eric Archambeau Wellingtonilta sanoo.

Josi Tikkanen