Softayritys M-Files haastaa amerikkalaisjätit niiden kotikentällä

Tämän vuoden Global Access Program GAPissa mukana ollut yritys sai ohjelmasta arvokkaan vahvistuksen näkemykselleen. USAhan ja vauhdilla!

Tamperelainen M-Files tarjoaa ratkaisuja tiedon- ja laadunhallintaan. Yrityksen juuret johtavat 80-luvulle, mutta nykymuotoinen ohjelmistofirma on perustettu vuonna 2000.

"Meidän kokemuksemme GAPista olivat loistavia. Sellaista kyllä odotimmekin Tekesin suositusten perusteella ja koska UCLA on maailman kuuluisimpia yliopistoja. M-Filesillä on jo tytäryhtiö Dallasissa, mutta haluamme kasvaa USAssa edelleen nopeasti", sanoo toimitusjohtaja Miika Mäkitalo.

MBA-opiskelijatiimi tarkasteli M-Filesin liiketoiminta-aluevalintoja ja teki hypoteeseja aidoista ongelmakohdista ja niiden ratkaisuista. Niiden kanssa M-Files voisi lähestyä potentiaalisia asiakasyrityksiä.

"Meidän opiskelijatiimimme oli erinomainen. Pidimme heidän kanssaan tiiviisti yhteyttä sähköpostilla ja videoneuvotteluilla jo ennen varsinaisen ohjelman alkua. Totutusta ehkä poiketen he eivät käyneet ollenkaan Suomessa. Päätimme yhdessä, että tiimin oli hyödyllisintä käydä Prahassa järjestämässämme kansainvälisessä kumppaniseminaarissa tapaamassa yrityksemme johtoa ja jälleenmyyjiä. Sitä seuraavalla viikolla he kävivät Lontoossa Gartnerin Portals, Content & Collaboration -messuilla", Mäkitalo kertoo.

"Olemme itsekin olleet täysillä tässä mukana. On selvä, että mitä enemmän antaa, sitä enemmän saa".

M-Files alkoi toteuttaa opiskelijoiden laatimaa liiketoimintasuunnitelmaa jo GAP-ohjelman aikana. Tulokset otettiin ilolla vastaan firman johdossa. Tuote on kilpailukykyinen ja muutamilla lisärekrytoinneilla Amerikka odottaa valloitustaan.

Yhdysvalloista tärkein kohdemarkkina

Miika Mäkitalo visioi USAsta M-Filesin päämarkkina-alueena tulevaisuudessa. Maa vetoaa jo valtavalla koollaan, mikä toisaalta tarkoittaa myös kovaa kilpailua. Myynti ja markkinointi on selvästi haastavampaa kuin vaikkapa kotimaassa. Yhdysvalloissa elintärkeitä ovat referenssit; nimenomaan amerikkalaiset, jotka ovat todennäköisesti kovaa valuuttaa missä tahansa muuallakin. Muun maalainen referenssi ei todennäköisesti omaa samanlaista painoarvoa.

"Yhdysvalloista tulevat myös maailman arvostetuimmat analyytikot, joiden huomion saaminen on äärimmäisen tärkeää menestyäkseen. Gartner ja Forrester ovatkin listanneet meidän maailman johtavien toimijoiden joukkoon."

"Viime aikoina olemme alkaneet voittaa asiakkuuksia suurilta vakiintuneilta toimijoilta, kuten Documentumilta ja Open Textiltä. On aina mahtavaa nähdä dinosaurusten kaatuvan uusien haastajien edessä", Mäkitalo iloitsee.

Lue lisää

Kaj Nordgren