SkillPixelsin opetuspelistä USA:n ladatuin lastenpeli

Helsinkiläisen SkillPixelsin opetuspeli SmartKid nousi marraskuussa Yhdysvaltojen suosituimmaksi lasten peliksi. Opetuspeleistä on tulossa vakavasti otettava vaihtoehto viihdepeleille.

Aiemmin SmartKid-peli on päässyt ladatuimpien pelien joukkoon yli 70 maassa lasten ja koulutuksen kategorioissa. Yhdysvalloissa ladataan pelejä eniten maailmassa. Opetuspelit ovat siellä suosituin kategoria viihdepelien jälkeen.

Lokakuussa SkillPixels keräsi ensimmäisenä suomalaisena opetusteknologian yrityksenä 1,65 miljoonan euron rahoituksen. Rahoituspaketissa oli mukana yksityisten sijoittajien lisäksi Tekesin Nuoret innovatiiviset yritykset (NIY) -rahoitus.

"Rahoitus mahdollistaa meille maailman suurimman digitaalisen koulun kehittämisen. Tärkeimmät kouluaineet yhdistämällä rakennamme motivoivan, lapsiystävällisen ja pelimekaniikkaa hyödyntävän opetusformaatin", sanoo toimitusjohtaja Kristoffer Rosberg.

SmartKid on palkittu moninkertaisesti Suomessa ja ulkomailla vuosina 2013 ja 2014.

"Ilman suomalaisten yksityissijoittajien ja Tekesin tukea alkuvaiheessa emme olisi päässeet näin pitkälle. On hienoa, miten suomalaisiin oppimispeleihin uskotaan nyt entistä vahvemmin."

"Tekesin rahoituksen ja Oppimisratkaisut-ohjelman avulla olemme voineet keskittyä tuotekehitykseen, pilotointiin ja tuotteen käyttöönottoon", perustaja ja tutkija Harri Ketamo kertoo.

Lue myös: Peli ei opeta lapsia, vaan opettavat peliä

Kaj Nordgren