Sisäilman parantajalle miljoonarahoitus kasvuun

Maailmanlaajuisia sisäilman laatuun liittyviä haasteita ratkaiseva NaturVention Oy on saanut 1,1 miljoonan euron rahoituksen kansainvälistä kasvua varten.

Sijoittajina toimivat Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra, Butterfly Ventures, Oy Hammaren & Co Ab, LT Leena Niemistö, VT Olof Rehn sekä NaturVentionin kumppaneita ja henkilökuntaa.

Myös Tekes rahoittaa NaturVentionia tutkimus- ja tuotekehityslainalla.

Sijoituksen myötä yritys vahvistaa osaamistaan ja tähtää nopeampaan kasvuun. Rahoitus vahvistaa myös panostusta tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

”NaturVention on nopeasti kasvava teknologiayhtiö, jonka viherseinillä on myös kansainvälistä kysyntää. Ihmiset viettävät jopa 80–90 prosenttia ajasta sisätiloissa. Huonon sisäilman aiheuttamiin haittoihin ja kustannuksiin on herätty viime vuosina niin meillä kuin muuallakin”, sanoo Sitran johtaja Sami Tuhkanen.

Vuonna 2011 perustettu NaturVention tuottaa ratkaisuja, jotka parantavat ihmisten terveyttä sisätiloissa. Yritys on kehittänyt menetelmän korvata epäpuhdas synteettisiä kemikaaleja sisältävä sisäilma luonnollisella ilmalla. Tässä on onnistuttu tehostamalla kasvien luonnollista ilmanpuhdistuskykyä patentoitujen, luontoa matkivien ratkaisujen avulla.

NaturVention on tuottanut aktiiviviherseinien avulla terveellisiä työskentely- ja asumisympäristöjä jo yli 200 kohteessa Suomessa ja Venäjällä. Yritys on tehnyt positiivista tulosta heti perustamisesta lähtien. Seuraavaksi yritys aikoo laajentaa toimintaansa Euroopan ja Aasian markkinoille.

Yrityksessä on tällä hetkellä 18 työntekijää, joista yli puolet on palkattu viimeisen vuoden aikana. Yritys kertoo myös palkkaansa jatkuvasti lisää työntekijöitä.

Tekesin rahoitus startupeille

Josi Tikkanen