Silva Paananen alkaa punoa innovaatioverkostoja Intiassa

Tekes on sopinut yhteistyöstä Silva Paanasen (Promade Communications India Pvt Ltd) kanssa Intian innovaatioympäristön trendien seuraamisesta ja kumppanuuksien rakentamisesta yritysten ja tutkimusorganisaatioiden välille. Paananen tulee myös organisoimaan Team Finland Future Watch -työtä Intiassa.

"Näemme, että Intian kasvavat markkinat luovat suomalaisille yrityksille tulevaisuudessa merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. On tärkeää luoda verkostoja paikan päällä ja seurata paikallisen innovaatioympäristön kehitystä", sanoo kehitysjohtaja Merja Hiltunen Tekesistä.

Vuosittain Tekes on rahoittanut 10–25 tutkimus- ja kehitysprojektia, joissa on yhteistyötä intialaisten kanssa. Näistä useimmat liittyvät terveyteen ja ympäristö- ja energiateknologioihin. Intiassa Tekes toimii kiinteästi yhteistyössä Team Finland -verkoston kanssa.

"Intian kaltainen iso, voimakkaassa kehitysvaiheessa oleva markkina antaa hyvän testilaboratorion R&D-työlle ja kaupallistamisen kokeiluille. Intia on vahvassa nousukiidossa pääministeri Narendra Modin valinnan jälkeen. Innovaatioekosysteemin kehittämisen tarve on tunnustettu, ja Intia etsii benchmarkkauksen kohteita – siinä loistava mahdollisuus", Silva Paananen sanoo.

Tekes on luonut innovaatioyhteistyötä Intiassa vuodesta 2008. Kehittyvässä innovaatioympäristössä ja erilaisessa kulttuurissa pitkäjänteinen suhteiden luominen on avainasemassa.

"Lempimantrani on kärsivällisyys ja kontaktit. On tärkeää määritellä tavoitteet yhteistyölle, omat kriteerit onnistumiselle ja miettiä, mitkä kriteereistä ovat niin keskeisiä, ettei niistä luovuta."

"Intiassa on opittava hyväksymään ei-niin-lineaarinen toimintatapa. Pienoisen kaaoksen kautta voidaan kuitenkin päätyä hyviin lopputulemiin mutta suomalaista tiukkaa prosessiajattelua ei yleensä kannata odottaa. Avoin mieli ja rohkeus kohdata erilaista tekemisentapaa, ne auttavat menestymään", Paananen korostaa.

Seuraa Tekesin Intia-yhteistyötä

Lisätietoja

Kehitysjohtaja Merja Hiltunen
Tekes
+358 2950 55682
merja.hiltunen(at)tekes.fi

Palvelupäällikkö Heli Karjalainen
Tekes
+358 2950 55746
heli.karjalainen(at)tekes.fi

Silva Paananen
Director & Head of India Operations
Promade Communications India Pvt Ltd,
Mobile India +91 7838 043030
Mobile Finland + 358 50 599 5205
silva.paananen(at)promade.fi

Kuva: Pia Heikkilä

Eeva Landowski