Rohkeutta on! tuo vauhtia pk-yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen

Kasvuhakuisille pk-yrityksille suunnattu Rohkeutta on! -kiertue käynnistyi Kuopiosta. Kiertueen avasi Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka.

Joka kymmenes suomalainen pk-yritys ilmoittaa olevansa voimakkaasti kasvuhakuinen, mutta todellisuudessa kasvuyritykset ovat harvassa. Nyt yrityksiä halutaan rohkaista hakemaan kasvua ja kansainvälisyyttä keskiviikkona alkaneella valtakunnallisella Team Finlandin Rohkeutta on! -kiertueella.

"Suomen talouden suurin hyödyntämätön potentiaali on pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Jos tämä joukko kansainvälistyy ja menestyy maailmalla, syntyy samalla uutta kasvua ja työpaikkoja. Onnistuakseen tässä yrityksemme tarvitsevat apua ja kannustusta. Sitä varten on olemassa Team Finland", toteaa kiertueen avannut Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka.

Tekes on mukana kiertueella osana Team Finland -verkostoa. Tekes jakaa rahoituksellaan yritysten riskiä niiden ottaessa tuotekehitysloikkia, pilotoidessa tuotteitaan, digitalisoidessa liiketoimintaa ja valmistautuessa uusille markkinoille menoon.

Kasvuhaluisille pk-yrityksille tarkoitettu Rohkeutta on! -kiertue jatkuu syksyn ajan yhteensä 14 paikkakunnalla ja päättyy Kajaaniin 4.12. Tilaisuuksissa kuullaan valtakunnallisten ja alueellisten kasvuyritysten kokemuksia. Yritykset voivat myös testata omia kasvuideoitaan Team Finlandin asiantuntijoiden vetämillä sparrausklinikoilla.

Tekesin rahoitus ja palvelut pk-yrityksille

Rohkeutta on! -kiertue

Kaj Nordgren