Riikka Heikinheimo johtajaksi Suomen Akatemiaan

FT Riikka Heikinheimo on valittu johtajan tehtävään Suomen Akatemiaan. Hän vastaa strategisen tutkimusrahoituksen käynnistämisestä ja sen jälkeen johtaa strategisen tutkimusrahoituksen toimintoja Akatemian hallintovirastossa. Heikinheimo toimii Suomen Akatemian pääjohtajan alaisuudessa.

Riikka Heikinheimo siirtyy Akatemiaan Tekesistä, jossa hän on viimeksi työskennellyt suurten yritysten ja julkisten organisaatioiden asiakaspalveluista vastaavana johtajana. Hän on työskennellyt lyhyen tutkijanuran jälkeen Tekesissä vuodesta 1998 alkaen useissa tehtävissä. Heikinheimo on pitkään toiminut johtajana tiede- ja innovaatioasioiden parissa, ja hänellä on paljon kokemusta strategiatyöstä ja ennakointitoiminnasta. Hän tuntee hyvin tutkimuksen ja innovaatioiden rahoitustoiminnan ja sen kehittämisen myös kansainvälisesti.

Uusi strategisen tutkimuksen neuvosto perustetaan Suomen Akatemiaan osana valtion tutkimuslaitosten ja tutkimusrahoituksen kokonaisuudistusta. Neuvosto rahoittaa ongelmakeskeistä tutkimusta, jonka tavoitteena on löytää ratkaisuja merkittäviin yhteiskunnan haasteisiin.

”Suomi tarvitsee tutkimuksen ja liiketoiminnan edelläkävijöitä. Toivottavasti voimme viedä yhteistyötä eri toimijoiden välillä eteenpäin niin, että Suomi pystyy entistä paremmin vastaamaan sekä globaaleihin että kansallisiin haasteisiin”, Riikka Heikinheimo sanoo.

Suomen Akatemian tarkempi uutinen 

Lisätietoja:

Pääjohtaja Heikki Mannila, Suomen Akatemia, p. 029 533 5001, heikki.mannila(at)aka.fi

Johtaja Riikka Heikinheimo, Tekes, p. 029 505 5887, riikka.heikinheimo(at)tekes.fi